Turistler denize giremeyecek

Turistler denize giremeyecek
Marmaris çevre derneği üyeleri 10 gönüllü dalgıç ile körfez dibindeki deniz kirliliğini fotoğraflarla belirleyecek. Körfez dibindeki kirlilik Cumhurbaşkanı...

Marmaris çevre derneği üyeleri 10 gönüllü dalgıç ile körfez dibindeki deniz kirliliğini fotoğraflarla belirleyecek. Körfez dibindeki kirlilik Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a rapor olarak sunulacak. Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin “ kirlilik böyle devam ederse önümüzde ki yıllarda turistler denize giremeyecek” dedi.

2 ay kirlilik araştırılacak

Muğla’nın Marmaris ilçesi turizm sezonunda yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Son yıllarda Marmaris körfezinde yaşanan kurluluk oranının artması çevricileri harekete getirdi. Marmaris Çevre Derneği 10 gönüllü dalgıç ile körfez dibinde ki kirliliği belirleyecek. 10 gönüllü dalgıç 2 ay boyunca Marmaris Körfezinin dibinde bulunan kirliliği görüntüleyecek.

Başbakana gönderilecek

Marmaris Çevre Derneği üyeleri tarafından 60 günlük yapılacak olan çalışmalar rapor halinde Başbakan’a gönderilecek. Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin “ 60 gün boyunca deniz dibinde yapılacak olan çalışmalar CD ve klasör halinde ilk olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a gönderilecek. Bu şekilde kirlenme devam ettiği takdirde yazın Marmaris’te denize giren turist göremeyeceğiz. Denize girenler bir süre sonra çeşitli şikayetlerle karşımıza çıkacaklar. Turizm sezonu başlamadan acil önlem alınması gerekmektedir. Önlemler alınmadığı takdirde çok geç olacaktır" dedi.

Bu haber toplam 506 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.