Turizm Fakültesi

Turizm Fakültesi
Uzun zamandır Muğla Üniversitesine gitmiyordum. Sevdiğim bir ağabeyimi ziyaret etmek için gittim geçtiğimiz gün. Öğrenci Sarayında oturduk kahve içip...

Uzun zamandır Muğla Üniversitesine gitmiyordum. Sevdiğim bir ağabeyimi ziyaret etmek için gittim geçtiğimiz gün. Öğrenci Sarayında oturduk kahve içip lafladık yarım saat - 45 dk. kadar. Orada 2 inşaat dikkatimi çekti. Bitmek üzere olan inşaatların ne için yapıldığını sordum. Biri Güzel Sanatlar Fakültesi diğeriyse Turizm fakültesi olduğunu öğrendim. Binalar tam bitmese dahi oldukça hoş görünüyor.

Anladığım kadarıyla Muğla üniversitesi ilçelerde bulunan yüksekokullarını Muğla kampüsünde toplamaya karar vermiş. Kampüs anlayışının gelişmesi güzel bir şey ve bunun Muğla Üniversitesinde de gelişmesi okul profilinin artmasına (öğrenci gözünde) sebep olduğu gibi şehrin zorla büyümesine de sebep oluyor. Mesela Turizm fakültesinin Muğla’da değil de Muğla’nın Turistik ilçelerinin birisinde konumlandırılmış olması daha uygun olmaz mıydı?

Turistik tesislerin ve otellerin fazlalığı bakımından hem de gelen turist sayısını düşündüğümüzde tüm yüksek okulları bir çatıda birleştirecek fakültenin inşasını Bodrum, Marmaris veya Fethiye’de yapılsa fena mı olurdu?

Lojistik olarak daha stratejik olur ve öğrencilerin yaz dönemlerini bu ilçelerde staj yaparak veya çalışarak tecrübe etmesine olanak sağlanırdı. Hem de öğrenci için daha az masraflı olup daha efektif çalışma imkânı sunulabilirdi. Ayrıca oteller ve turistik tesisler için turizm fakültesi sayesinde elinin altında kalifiye eleman bulundurma ve sıkıştığında takviye etme avantajına da sahip olurdu. Zaten Turizm fakültesiyle otellerin ortaklaşa kolektif biçimde çalışmaları esas olandır. Bu çalışmayı daha verimli kılabilmenin yollarının birisi de erişilebilir olması.

O sebeple bu tür fakültelerin yerinde daha verimli olacağına inanıyorum. Ama biraz önce de söylediğim gibi kampüs kültürünü oluşturmaksa niyet, diyecek bir şey yok. Umarım binalar kadar güzel işler ve Muğla’mıza katkısı olur.

Bu haber toplam 2278 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.