Turizm Haftası Bozüyük’te Kutlandı

Turizm Haftası Bozüyük’te Kutlandı
Bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Turizm Haftası Bozüyük’te (Güzelköy) yapılan etkinliklerde start aldı.  Katılımın oldukça yoğun olduğu ve folklor gösterisiyle başlayan turizm etkinliğinde İşkur kursiyerlerine sertifikaları...

Bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Turizm Haftası Bozüyük’te (Güzelköy) yapılan etkinliklerde start aldı.  Katılımın oldukça yoğun olduğu ve folklor gösterisiyle başlayan turizm etkinliğinde İşkur kursiyerlerine sertifikaları verildi.

Turizm Haftası Muğla’nın Yatağan İlçesine bağlı Bozüyük Mahallesi’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliğe Muğla Valisi Esengül Civelek, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çicek, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Gençlik Ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Mustafa Ercan, İl Kültür Turizm Vekili Filiz Karacaağaç, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

43. Turizm Haftası açılış töreninde açılış konuşmasını yapan İl Kültür Turizm Vekili Filiz Karacaağaç; “ Muğla ülkemizin güneybatı köşesinde 1184 km kıyı bandı ile deniziyle, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle son derece zengin turizm alt yapısıyla yılda 3 milyon yabancı, bundan daha fazlada yerli turist ağırlamaktadır. Biz bu turizm gelirimizi ve turist sayımızı arttırmak için turizmi çeşitlendirmek, on iki aya yaymak ve iç kesimlere çekmek zorundayız. Bu nedenle her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutladığımız turizm haftamızı bu sene Bozüyük’te kutlamak istedik. Burası iç turizmin parlayan yıldızlarından birisi. İlimizin köklü yerleşim yerlerinden biri olan Bozüyük geçmişten gelen kültür mirasını yaşatırken günümüz yaşam alanına uyum sağlamaktadır.” Dedi.

Muğla’nın turizmde zengin potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Esengül Civelek; “ Turizm ülkemizin sosyo-kültürel ekonomik gelişmesine katkı yapan, istihdam yapan döviz geliri sağlayan kalkınmanın en önemli sektörüdür. Muğla’mızda bir turizm kentidir. Doğal, tarihi, kültürel varlıklarımız eşsiz güzelliklerimiz geçmişten günümüze sahip olduğumuz turizm kültürü bilinci nitelikli insan kaynağımız müşteri memnuniyeti yaratacak kaliteli bir hizmet sunan tesislerimiz, işletmelerimiz, ulaşım kolaylığımız ve son yıllarda gerçekleştirilen çevresel alt yapı yatırımlarımızla Muğla olarak turizmde zengin bir potansiyele sahibiz. Turizmimizin geliştirilmesi için oldukça elverişli şartlara sahibiz. Muğla turizm de gözde bir kenttir. Muğla turizmin yoğun bir şekilde yaşanıldığı kent. 2018 yılında geçtiğimiz yıl itibariyle Muğla’mıza 3 milyon yabancı turist gelmiştir ve 2018 yılında biz 3 milyar dolar turizm geliri elde ettik. Sahip olduğumuz potansiyelin farkındalığıyla planlı programlı sürdürülebilir bir turizm politikasıyla deniz,kum, güneş turizminin yanı sıra kültür sanat spor turizminin geliştirilmesine yönelik ilgili tüm taraflar olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yeni projelerle turizme değer kazandırmak turizmimizi dört mevsime yaymak istiyoruz.” Dedi.

Vali Civelek’ten Yatağan’a Müjde

Bozüyüklülere müjdeyle geldiğini belirten Vali Civelek; “ Değerli Bozüyüklüler bugün sizlere müjdeyle geldim. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Malumlarınız Vali’liğimiz Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’mızca, kentsel tasarım ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarının birinci etabı olarak 16 bina restore edilmişti. Bu yıl itibariyle 24 binanın daha restorasyon işine başlayacağız ve bu yatırımızla Güzelköy’ün yani Bozüyük’ün turizminin gelişmesine de katkı sağlayacağız. Sayın başkanımla görüştük ilk fırsatta proje revizyonu yapıp Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’mıza iletecekler ve sizlerinde izleyeceği ve göreceği şekliyle de en kısa sürede ikinci etap kentsel tasarım ve sokak sağlıklaştırma projesine başlayacağız.” Dedi.

  1. Turizm Haftası açılış töreni etkinlikleri İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün “ Projem Türkiye Ödüllü Kanuni Yolu Projesi” fotoğraf sergisi ve Orman Bölge Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, MUTSO, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bozüyük Mahalle Muhtarlığı’nın stantlarının gezilmesiyle devam etti.

Bu haber toplam 843 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.