Turizm öğrencileri sektör temsilcileri ile buluştu

Turizm öğrencileri sektör temsilcileri ile buluştu
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen, Muğla, Antalya, İzmir, İstanbul ve Aydın bölgelerinden gelen 600’ün üzerinde sektör temsilcisinin katıldığı...

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen, Muğla, Antalya, İzmir, İstanbul ve Aydın bölgelerinden gelen 600’ün üzerinde sektör temsilcisinin katıldığı ve Türkiye'de turizm alanında yapılan en büyük kariyer fuarlarından biri haline gelen “Turizmde Okul-Sektör Buluşması” etkinliğinin 14’üncüsü yapıldı.

Neval ÇOLAK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Atatürk Kültür Merkezi Fuayene Salonu’nda gerçekleşen “Turizmde Okul-Sektör Buluşması” etkinliğinde 118 konaklama, seyahat, yiyecek, içecek ve denizcilik işletmesi sektöründen 600’ü aşkın temsilci stant açtı. Stantlarda tanıtımlarını yapan firmalar, turizm sezonunda istihdam etmek üzere öğrencilerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen, Muğla, Antalya, İzmir, İstanbul ve Aydın bölgelerinden gelen turizm sektörü temsilcileri “Turizmde Okul-Sektör Buluşması” etkinliği ile öğrencilerle bir araya geldi. Etkinliğe, Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Muğla İŞKUR, ticaret odaları ve akademisyenler katıldı.

Düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, gerçekleşen “Turizmde Okul-Sektör Buluşması” etkinliği ile ileriye dönük eğitim, öğretim materyallerinde yenilikler yapma şanslarının olduğunu söyleyerek, “Sektör ne istiyorsa biz eğitimimizi ona dönüştürmeliyiz” dedi.

Rektör Çiçek buluşmanın, sektörün öğrencileri, öğrencilerin de sektörü tanıması açısından önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti; “Bugün burada 100’ü aşkın sektör ve 600’ü aşkın temsilci bulunuyor. Yıllardır turizmde okul-sektör buluşması yapılıyor. Özellikle Turizm Fakülteleri ve Meslek Yüksek Okullarıyla ünlenmiş bir üniversiteyiz. Mezunlarımızın hemen hemen yüzde yüzüne yakın sektörde iş bulabiliyor. Bu sonuç üzerinde bu buluşmaların etkisinin oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum ve oldukça da önemsiyorum. Bu bağlamda sektörle daha iyi etkileşmek adına, öğrencilerimizin daha iyi tanınması, öğrencilerimizin de onları tanıması adına bu buluşma gerçekleşti. Burada öğrencilerimiz birebir görüşmeler yapıyor. Birçok buluşmalarda olduğu gibi bu tür buluşmalarda işi arayan ile işi veren arasında yapılan bu tür buluşmalarda bu arada burada sadece işi alan ve işi veren yok. Aynı zamanda akademisyenlerimizde burada. Onlarda sektörle etkileşiyorlar. Dolayısıyla sektörün ne beklediğini bizzat onlarda öğreniyorlar. Böylelikle ileriye dönük eğitim, öğretim materyallerimizde yenilikler yapma şansımızda, derslerde seçmeli yapmak mümkün. Sektör ne istiyorsa biz eğitimimizi ona dönüştürebilmeliyiz.”

Stantlarda kurum ve kuruluşların faaliyetleri hakkında öğrencilere bilgi verilip, broşürler dağıtıldı.

Bu haber toplam 554 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.