Turizm Öğrencileri Sektör Temsilcileri İle Buluştu

Turizm Öğrencileri Sektör Temsilcileri İle Buluştu
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Türkiye İş Kurumu işbirliğinde düzenlenen ve turistik tesislerin kalifiyeli eleman ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan ‘Okul-Sektör’ buluşmasının 13’üncüsü...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Türkiye İş Kurumu işbirliğinde düzenlenen ve turistik tesislerin kalifiyeli eleman ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan ‘Okul-Sektör’ buluşmasının 13’üncüsü başladı. Üniversite Mavi Çatı salonunda düzenlenen okul-sektör buluşmasında 107 turistik firma ve 350 katılımcı yer aldı.

Her yıl katılımcının arttığı ‘Okul-Sektör Buluşması’na oteller, turizm seyahat acenteleri,

restaurant işletmeleri gibi turizmi bünyesinde barındıran birçok firma katılıyor. İşletmelerin kalifiyeli elaman ihtiyacının karşılanmasını amaçlayan okul-sektör buluşmamalarında öğrenciler ve işletme yetkilileri bire bir görüşme yapıyor. İşletmeler ihtiyaç duydukları alanlarda öğrencilere form doldurtarak sezon öncesi geri dönüş yapıyor ve sezon boyunca öğrenciler bu işletmelerde hem staj yapıyor, hem de meslekleri ile ilgili deneyim kazanıyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Burhan Kılıç, “Bu yıl itibari ile 13’üncüsünü düzenlediğimiz okul-sektör buluşmasına işletmeler ve turizm sektörünün ciddi bir talebi oldu. 107 işletmenin resmi başvurusu var. Tabi daha fazla başvuru almak isterdik, işletmelerin yoğun talebi vardı ama fiziksel olanaksızlıklar yüzünden daha fazla işletmeyi kabul edemedik. Kaliteli hizmet açısından da 107’de kesmek durumunda kaldık” dedi.

Marmaris Turizm Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cafer Topaloğlu, “Son iki yıldır ülkemizdeki turizm hareketliliği 2016’da ve 2017’de yaşanan olumsuzlukları atlattığımızı söyleyebiliriz. Geçen seneki dolululuk oranlarına baktığımızda 2015’i yakalamak üzere olduğumuz görülecektir. Bu yıldan sonra bu rakamların üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Rezervasyonlara baktığımızda ise turizmciler ile sürekli birlikteyiz ve toplantılar yapıyoruz. Rezervasyonlar son derecede sevindirici ve mutlu edici rakamlara ulaştı. 2019 yılı sonunda 2015 rakamlarını da geçeceğimizi söyleyebilirim” dedi.

Okul-Sektör buluşmasında işletme sahipleri buluşan ve iş talep formlarını dolduran öğrenciler “Bu sektör buluşmasının

bize çok katkısı var. Tecrübemiz

olmadığı için sektör buluşması da iş imkanı açısından bizim için çok. İş bulma konusunda daha iyi oluyor bizim için. Başvuruları veriyoruz, geri talep olursa bize dönüyorlar” dediler.

Bu haber toplam 439 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.