Turizm personeli aşı takvimine alındı

Turizm personeli aşı takvimine alındı
Bodrum Ticaret Odası, Marmaris Ticaret Odası ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ortak girişimleri doğrultusunda turizm sektöründe çalışan personelin aşılama takviminde öncelikle olması talep edilmişti.Odaların yaptığı...

Bodrum Ticaret Odası, Marmaris Ticaret Odası ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ortak girişimleri doğrultusunda turizm sektöründe çalışan personelin aşılama takviminde öncelikle olması talep edilmişti.

Odaların yaptığı çalışmalar ve lobicilik faaliyetlerinin sonucunu verdiğini ve Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Personeli Aşılama Kayıt Sistemi’nin hayata geçirildiği açıklandı.

Oda Başkanları Mahmut Kocadon, Mutlu Ayhan ve Osman Çıralı yaptıkları ortak açıklamada;

“Bölgemizde başlayan 2021 yılı turizm rezervasyonlarında, yurtdışından gelecek misafirlerimiz hizmet alacakları turizm işletmelerinde görev yapan personelin aşı olup olmadığını sormaktadır. Bu yönde ciddi bir talebin olduğunu gördük. Ocak ayında TOBB, Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile yapılan yazışmalarda sektörün öncelikli aşılama kapsamına alınmasını talep ettik. Bakanlığımızın da desteği ile güvenli turizm programı kapsamında turizm sektör çalışanlarının öncelikli olarak aşılanması için turizm personeli aşılama kayıt sistemine girişlerin yapılarak sektörümüzün bu yönde başta yabancı ziyaretçilere güvenli hizmetin sunulması yönünde tüm önlemlerin alarak pandeminin etkilerinin azaltılması beklenmektedir” dedi.

Aşılama takvimi detayları şöyle;

“Turizm sezonunun açılmasını takiben ülkemizdeki turizm hizmetlerinin yıl boyunca kesintisiz bir şekilde açık kalmasını sağlamak amacıyla, ilk etapta; Güvenli Turizm Sertifikalı ve Bakanlık Belgeli Konaklama Tesisleri (Açık olanlar), Güvenli Turizm Sertifikalı ve Diğer Belgeli Konaklama Tesisleri (Açık olanlar), Güvenli Turizm Sertifikalı ve Bakanlık Belgeli Yeme-İçme Tesisleri (Açık olanlar), Seyahat Acenteleri, Turizm Taşıma Belgeli ve Güvenli Turizm Sertifikalı Araçlar (her araç için iki şoför) , Profesyonel Tur Rehberleri (Eylemli), Güvenli Turizm Sertifikalı Deniz Turizmi Tesisleri (Açık olanlar), Güvenli Turizm Sertifikalı Temalı Parklar (Açık olanlar) olmak üzere, aşı programına alınması konusunda çalışmalara başlanmıştır.

Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı ile de entegre edilmiş olan bu sistemde işletmelere özel bir veri giriş sistemi oluşturulmuştur. Sisteme veri girişi için her tesis bir tesis yetkilisi belirleyecektir. Bu doğrultuda her tesis için bir kullanıcı atanmış olacaktır. Sisteme girildiğinde öncelikle tesisin açık olup olmadığına dair bilginin girilmesi; açık olmayan tesislerin ise açılacağı tarihin sisteme girilmesi gerekmektedir.

Aşılama sistemi öncelikli olarak açık olan tesislerde görev yapan personelden başlayacaktır. Daha sonra açılış tarihi esas alınarak diğer tesisler de kademeli olarak sürece dahil edilecektir. Bu çerçevede tesis yetkilisi tarafından personelin zamanında aşı programına dahil edilmelerine ilişkin sürecin titizlikle takip edilmesi ve personelin bu konuyla ilgili olarak bilgilendirilmesi gerekmektedir. E-nabız sistemi üzerinde aşı sırası gelen personelin de randevusunu zamanında alması da önem arz etmektedir.”

Bu haber toplam 276 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.