Turizm ve Kültürel Miras Komisyonu Toplandı

Turizm ve Kültürel Miras Komisyonu Toplandı
Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün organize ettiği Turizm ve Kültürel Miras Komisyonu toplandı. İl Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl’ün başkanlığında...

Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün organize ettiği Turizm ve Kültürel Miras Komisyonu toplandı. İl Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl’ün başkanlığında gerçekleşen toplantıda, kültür turizminin sorunları ve proje planlamaları masaya yatırıldı.

Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün organize ettiği Turizm ve Kültürel Miras Komisyonu toplantısı Demircioğlu Otelde yapıldı. Toplantıya, Kazı Başkanları Prof. Dr. Adnan Diler, Prof. Dr. Ertekin Doksanalti, Prof. Dr. Bilal Sögüt,  Doç. Dr. Abuzer Kızıl, Mugla Sıtkı Kocman Üniversitesi Ögretim Üyeleri Doç. Dr. Hüseyin Çeken, Doç. Dr. Sibel  Turhan Tuna, Sanat Dernegi Başkanı Umur Özlüer, Rehberler Odası Başkanı Turgay Esen, Müze Müdüru Gülnaz Savran,  Halk Bilim Uzmanı Semra Kahveci ve Mehtap Yıldız katıldı.

Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl’ün başkanlık yaptığı Turizm ve Kültürel Miras Komisyonu toplantısında, yeni müze yeri, antik kentlerimizde misafir sayısının nasıl artırılabileceği, antik kentlerde ne gibi etkinliklerin yapabileceği mevzularının yanı sıra kültür Turizminin sorunlarının da tartışıldığı toplantıda birçok konu ele alındı.

Açılış konuşmasında Bingöl, Muğla’nın turizm kenti olmasının yanı sıra bir kültür kenti olduğunu da vurgulayarak, müze ve antik kentlere gelen ziyaretçi sayılarını komisyon üyeleri ile paylaştı. Planlan proje ve konuşulan mevzuların ne aşamaya getirildiği görmek için bir ay sonra toplantı kararı alınarak, toplantı sonlandırıldı.

Bu haber toplam 496 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.