Turizmciler dört gözle Rusları bekliyor

Turizmciler dört gözle Rusları bekliyor
***Rusya, Nisan ayında aldığı kararla 15 Nisan-1 Haziran arası Türkiye'ye uçuşları kısıtlamıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Rusya ile yapılan resmi görüşmenin ardından, ileriki günlerde Rus heyetin...

***Rusya, Nisan ayında aldığı kararla 15 Nisan-1 Haziran arası Türkiye'ye uçuşları kısıtlamıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Rusya ile yapılan resmi görüşmenin ardından, ileriki günlerde Rus heyetin Muğla’ya geleceği bilgisini açıklaması, turizmcileri umutlandırdı.

*** Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin, “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un çok kısa bir süre sonra Rus heyetin Muğla’ya gelmesi durumunu umutla bekliyoruz. Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında düzelirse eğer insanlar nefes alır, para dönmüş olur fakat gelen haberler hiç iç açıcı değil” dedi.

BERİTAN YÜCEL

17 Mayıs Pazartesi günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve beraberindeki heyetin Rusya’ya gitmesiyle turizmcilerin gözü Ruslardan gelecek müjdeli haberde.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya’da yaptığı görüşme sonrasında havalimanında açıklamalarda bulundu. Türkiye ile Rusya arasında kısıtlanan hava trafiğine ilişkin temaslarda bulunduğunu kaydeden Ersoy, "Raporların değerlendirilmesi sonucunda bize en kısa süre içerisinde döneceklerini söylediler. Raporların değerlendirilmesinin ardından Türkiye’de yerinde gözlemlemeyle ilgili bize hemen bir ziyaret tarihi verecekler. Çok kısa bir sürede netleşecektir. Vaka sayılarındaki düşüşü, iyi gidişatı görmemiş olsalardı yerinde gözlemleme talepleri olmazdı. Bizim hava trafiğinin tekrar açılmasıyla ilgili talebimizi olumlu karşılıyorlar. Sadece yerinde gözlemleyip nihai kararı vermek için biraz süre istediler” dedi.

Rusya ile yaşanan turizm üzerine olumlu görüşmeleri değerlendiren Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan haftalık vaka sayısı raporlarında Muğla’mızda düşüş yaşandığını görüyoruz. Sahip olduğu doğal güzellikleri ve turizm olanaklarıyla Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla’da umuyoruz ki bu düşüşler turizm sektörüne yansımasını en kısa zamanda görürüz. Tüm halkımızı daha sıkı pandemi kurallarına uymaya davet ediyorum” dedi.

“RUS HEYETİN MUĞLA’YA GELMESİ DURUMUNU UMUTLA BEKLİYORUZ”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un görüşmenin ardından yaptığı açıklamayı gazetemize değerlendirdi. Suat Esin, “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un çok kısa bir süre sonra Rus heyetin Muğla’ya gelmesi durumunu umutla bekliyoruz. Umarım olay vakalardan dolayıdır, siyasi değildir. Geçen sene zaten bir beklentimiz yoktu fakat bu sene çok büyük beklentilere girdik. Turizmciler ciddi yatımlar yaptılar. Nisan- Mayıs ayları geçti. Haziran ayına da gitmiş gözüyle bakıyoruz. Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında düzelirse eğer insanlar nefes alır, para dönmüş olur fakat gelen haberler hiç iç açıcı değil” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Rusya'nın devlet haber ajansı RIA Novosti'nin haberine göre, ulusal havayolları Aeroflot, Haziran ayındaki tüm uçuşları iptal etti. Aeroflot yetkilileri, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik kısıtlamaları Haziran sonuna kadar uzatacağını ileri sürdü. Haziran sonuna kadar Rusya’dan uçuşların durdurulmasını değerlendiren Suat Esin, “Ulusal havayolları Aeroflot, 31 Haziran’a kadar uzatıldığını açıkladı. Bazı haber sitelerindede uçuşların durdurulduğu yazıldı. Rusya ile ilgili beklentiler şuanda beklediğimizin çok çok uzağına geldi. Eğer haber doğruysa 31 Haziran’a kadar ciddi sıkıntılar içerisindeyiz” dedi.

Bu haber toplam 313 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.