TURİZMCİLER KARARDAN MEMNUN

TURİZMCİLER KARARDAN MEMNUN
***Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 22 Haziran tarihi itibariyle Türkiye ile Rusya arasında uçuşların yeniden başlatılacağını duyurdu.*** Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu...

***Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 22 Haziran tarihi itibariyle Türkiye ile Rusya arasında uçuşların yeniden başlatılacağını duyurdu.

*** Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin ve TÜRSAB Muğla Temsilcisi Gürkan Tetik, turizm bölgesi olan Muğla’da önümüzdeki 3 ay için Rus pazarının yoğun geçeceğini, beklenen sayının üzerinde bir turistin geleceğini düşündüklerini dile getirdi.

BERİTAN YÜCEL

Rusya, 15 Nisan’da aldığı kararla Türkiye ile uçuşları sınırlandırmıştı. Rusya'dan bir heyet, 16 ve 17 Haziran'da Antalya'yı ziyaret ederek yetkililerden Covid-19 önlemleri hakkında bilgi almıştı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, yaptığı basın açıklamasında, 22 Haziran tarihi itibariyle Türkiye ile Rusya arasında uçuşların yeniden başlatılacağını duyurdu.

Önemli turizm merkezlerine sahip Muğla'da turizmciler verilen müjdeli haberi gazetemize değerlendirdi. Alınan kararın Muğla’da turizm faaliyetleri açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayan turizmciler Rus pazarında büyük bir yoğunluğun yaşanacağını dile getirdi.

“VAKA YA DA SİYASİ BİR AKSİLİK OLMAZSA YOĞUN GEÇECEKTİR”

Rusya’dan ciddi bir talep olacağı kanısında olduğunu söyleyen TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin, Haziran, Temmuz ayları itibariyle Ekim ayının ortalarına kadar güzel bir Rus piyasası yaşanılacağını dile getirdi. Esin, “Rus turistleri Nisan ayından itibaren bekliyorduk fakat Rusya’nın aldığı karar nedeniyle hayal kırıklığına uğramıştık. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 22 Haziran tarihi itibariyle Türkiye ile Rusya arasında uçuşların yeniden başlatılacağını duyurmasıyla içimize su serpildi. Şuanda Rusya’dan ciddi bir talep olacağı kanısındayım. Hem bizim bölgemize hem de diğer bölgelere ciddi bir talep olur. Özellikle Rus pazarında Muğla ve Antalya’da vaka sayısında ya da siyasi bir aksilik olmazsa yoğun geçecektir. Türkiye ve Rusya arasında Haziran, Temmuz ayları itibariyle Ekim ayının ortalarına kadar güzel bir Rus piyasası yaşarız” şeklinde konuştu.

DÖVİZ VE AŞI AVANTAJI

Rusya vatandaşlarının da tatil için Türkiye’ye gelmek istediklerini aktaran Suat Esin, dövizdeki artışında büyük etkileri olacağını söyledi. Esin, “Rusya’da insanlarda sıkıldı, tatil yapmak istiyorlar. Artı olarak dövizinde ülkemizde epeyce yükselmesiyle tercih edilebilir bir konuma getirdi. Eğer İngilizler ’de uçuşları açarsa döviz bakımında cazip bir konuma getirecek. Bölgede ciddi bir sirkülasyon olacaktır. Ayrıca şuanda ülkemizde hemen hemen herkese aşılama çalışmalarını başlamasıda bizim için artı bir avantaj” dedi.

Rusların çoğunluğunun 4-5 yıldızlı otelleri tercih ettiklerini bu nedenle 4-5 yıldızlı otellerin açık olmayanların da açılacağını dile getiren Esin, “4-5 yıldızlı otellerin açık olmayanları da açılır çünkü Ruslar her şey dahil otelleri tercih ediyorlar.  Özellikle İngilizlerin talep ettiği apart tarzı oteller henüz açılmadı. İngiltere yasağı kaldırınca onlarında açılacağını düşünüyoruz. Büyük otellerin açık olmayanları da 1 hafta içerisinde açar diye düşünüyorum” diye konuştu.

“GENÇ KESİMİ ETKİLİYOR”

Eğlence sektöründe bar tarzı işletmelerin kapalı olmasının genç kesim açısından olumsuz olduğunu söyleyen Suat Esin, “Geçen sene eğlence sektörünü barındıran barlar kapalıydı, bu senede kapalı kalacak diye düşünüyoruz. Eğlence, gece hayatı için gelen genelde genç kesimi etkiliyor. Onlar özellikle Marmaris’in barlar sokağını tercih ediyorlar. Sadece onları etkilemesi önemli değil mekan sahipleri de şuanda çok zor durumda. Geçen senede kapalılardı bu senede kapalı kalacaklar. Eğer açılmazlarsa eğlence sektörü için ciddi sıkıntılar yaşanacak. Kimisi ruhsat değiştirme şekline gidiyor ama o da çok zor bir iş. Eğlence için gelen turistler bu konuda sukutuhayale uğruyorlar” dedi.

“HİÇ YOKTAN İYİDİR”

Beklenen sayının üzerinde bir turistin geleceğini düşündüğünü söyleyen Esin, “Umarım gelecek turist bakımından beklenen sayı gerçekleşir. Ben beklenen sayının üzerinde bir turistin geleceğini düşünüyorum. En azından Nisan, Mayıs, Haziran aylarını kaybettik, önümüzdeki üç ay kira çıkaracak, paranın döneceği bir sezon yaşarız. İngilizlerin gelmemesi de etkiliyor tabiki ama artık hiç yoktan iyidir diyoruz. Ana pazarımızın İngiltere olması İngilizlerin gelmemesi büyük sıkıntı. İngilizler yarım pansiyon tercih ederek geldikleri için her sektöre fayda sağlıyorlar” diye konuştu.

“OTELLERDE CİDDİ SAYIDA DOLULUK YAŞANACAKTIR”

Rusya’nın uçuşları başlatmasının ardından İngiltere’nin de Temmuz ayında yasaklarını kaldırması taktirde 3-4 aylık güzel bir sezon yaşanacağını dile getiren TÜRSAB Muğla Temsilcisi Gürkan Tetik, “Rus turist Antalya kadar olmasada Muğla ve ilçelerine de gelecek. İlk açılan ülke zaten Ukrayna’ydı. Ukrayna açıldıktan sonra bize yakınlığı ve yoğun turist gelen Rusya’nın açılması da büyük bir arz sağlar. Hem Antalya hem Muğla’da otellerde ciddi sayıda doluluk yaşanacaktır. Bize gelen haberler İngiltere’nin de Temmuz ayında uçuşları başlatacağı yönünde. İngiltere’nin de açılmasıyla pandemi öncesi kadar olmasada onlara yakın 3-4 aylık bir performans göstereceğiz” dedi.

Menteşe’nin Saburhane Meydanı’nda Slow Food (Yavaş Yemek) koordinatörlüğünde ücretsiz stant kurulacağını ve haftada bir otobüslerle yabancı turist getirmeyi planladıklarını aktaran Gürkan Tetik, “İnşallah bunu başarırsak yaz aylarında Menteşe’ye de faydalı bir çalışma yapmış olacağız” dedi.

Bu haber toplam 290 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.