Türk Eğitim-Sen: “Adaletli bir kamu yönetimi istiyoruz”

Türk Eğitim-Sen:  “Adaletli bir kamu yönetimi istiyoruz”
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ortaya atılan ölmesine neden olan torpil baskısı...

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ortaya atılan ölmesine neden olan torpil baskısı iddiaları hakkında, “Olay hakkında hiçbir merciinin bir açıklama yapmaması tepkileri arttırdı. Artık her türlü ayrımcılığa son vererek iş barışının tesis edileceği adaletli bir kamu yönetimi istiyoruz” dedi.

Sevil Oluç

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ortaya atılan ölmesine neden olan torpil baskısı iddiaları hakkında basın açıklaması yaptı.

“Olay hakkında hiçbir merciinin bir açıklama yapmaması tepkileri arttırdı. Bu iddiaların ivedilikle araştırılıp gerçeklerin su yüzüne çıkmasını gerekir” diyen Özata, konu hakkında gerekli soruşturmanın yapılmadığı takdirde tepkilerin daha da artacağını vurguladı.

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Muğla Menteşe Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ı geçtiğimiz hafta kalp krizi sonucu kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Bir haftadır devam eden sosyal medya başta olmak üzere Muğla ve Türkiye kamuoyunda büyük bir infiale sebep olan kamudaki bir olay hakkında idari ve adli hiç bir yetkili merciinin bir açıklama yapmaması tepkileri giderek arttırmıştır. Bu nedenle bu iddiaların ivedilikle araştırılıp gerçeklerin su yüzüne çıkması hem kamu vicdanını rahatlatacak hem de zan altında olanların üzerindeki şüphe bulutların dağılmasına ya da hak ettikleri cezai yaptırımların uygulanmasına yol açacaktır. Konu hakkında gerekli inceleme ve soruşturma yapılmadığı takdirde bu tepkinin önüne geçmek mümkün değildir. Olayın bir an önce aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkması ve kamuoyunun vicdanını rahatlatmak adına acilen ihtiyati tedbir kararları alınmalı, herkesin görüş ve düşüncelerini hiçbir baskı altında kalmadan beyan edebileceği bir ortam oluşturularak ivedilikle bir tahkikat başlatılmalıdır.

“ADALETLİ BİR KAMU YÖNETİMİ İSTİYORUZ”

Olayın takipçisi olacaklarını belirten Mürsel Özata, “Toplumda bu olayın yansımasının, kamuda yaşanan ehliyet, liyakat ve adaletin bir türlü tesis edilmediği ve hala negatif ayrımcılıkların ve ötekileştirmenin devam etmesine karşı ortaya konulan tepkilerin son raddesi, bardağı taşıran son damlası olduğu kanaatindeyiz. Artık her türlü ayrımcılığa son vererek iş barışının tesis edileceği adaletli bir kamu yönetimi istiyoruz. Bundan sonra bu tür müessif olayların yaşanmaması için gerekli tüm yasal tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz. Eğitim iş kolunda faaliyet gösteren hak sendikacılığını kendine şiar edinmiş bir sendika olarak eğitim çalışanları arasında büyük bir üzüntü ve infiale yol açmış bu olayın aydınlatılması için sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Bu haber toplam 648 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.