Türk Eğitim-Sen’den ‘Çalışanlara Yönelik Şiddete Hayır’ Açıklaması

Türk Eğitim-Sen’den ‘Çalışanlara Yönelik Şiddete Hayır’ Açıklaması
SİNEM KARAKAYA- Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanlığı basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata Akyol PTT önünde...

SİNEM KARAKAYA- Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanlığı basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata Akyol PTT önünde eğitim çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Daha sonra Türk Eğitim-Sen Muğla İl Temsilcileri tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak eğitim çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek, şiddetin önlenmesi ve caydırıcı müeyyidelerin getirilmesi amacıyla çalışanlarına yönelik şiddete hayır demek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderildi.

Türk Eğitim-Sen’den ‘Çalışanlara Yönelik Şiddete Hayır’ Açıklaması

Eğitim Çalışanlarına Yönelik Şiddete Dikkat Çektiler

Eğitim-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata yaptığı açıklamada; “ Şiddet olaylarında toplum sıhhatimizi etkileyecek düzeyde önemli bir artış söz konusudur. Başta kadın ve çocuklar olmak üzere şiddet vakaları adeta toplumsal cinnet seviyesine ulaşmış durumdadır. Bu kapsamda öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza karşı şiddet olaylarında da inanılmaz bir artış söz konusudur. Bu bir gerçektir ki eğitim çalışanlarına yönelik şiddet meselesi adeta hali hazırda eğitim hayatımızın öncelikli ve önemli sorunları birisi haline gelmiştir. Sözlü ya da fiziksel şiddete maruz kalan darp edilen hatta canına kast edilen öğretmenlerimiz yüreklerimizi dağlamaktadır. Bu durumun can acıtıcı bir diğer tarafı da öğretmenlere yönelik gerçekleşen şiddet vakalarının failleri büyük oranda öğrenci ya da öğrenci velisidir. Sendikamızın gerçekleştirdiği anket çalışması göstermiştir ki eğitim çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanların %67’si öğrenci ya da öğrenci velisidir. Dün evlatlarını okula getirirken eti senin kemiği benim teslimiyetiyle muhtemel bir tutumla öğretmene yaklaşan bu toplum ne zaman ne ve nasıl bu duruma gelmiştir. Artan şiddet olayları, eğitim çalışanlarında can güvenliği endişesine dahi yol açmaktadır. Öğretmene şiddet sadece adli boyutta olan bir problem değil aynı zamanda bir eğitim sorunu halini almıştır.” dedi.

Öğretmenlik Mesleğinin İtibarını Arttırıcı Tedbirler Alınmalı”

Öğretmenlik mesleğinin itibarını arttırıcı tedbirler alınmalıdır diyerek sözlerine devam Eğitim-Sen Muğla İl Temsilcisi Özata açıklamasının devamı şu şekilde; “ Öğretmenlere yönelik şiddet hadiselerinin artış gösteren nedenlerin başında öğretmen itibarının rencide edilmiş olması gelmektedir. Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum şuuruyla yoğurulmuş bir medeniyet ikliminde öğretmenler bu kadar kolay hakaret edilebilen ve her önüne gelenin şiddet uygulayabildiği kimseler olmamalıdır. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için öğretmenlik mesleğinin itibarını arttırıcı tedbirler alınmalıdır. Öğretmenlerimizin can güvenliği sağlanması anlamında yasal düzenleme yapılmalıdır. Şiddeti önleyici ve caydırıcı müeyyide getirilmesi sağlanarak eğitim çalışanlarının güvenlik içinde çalışması yasal koruma altına alınmalıdır. Eğitimcilere şiddet uygulandığında bir şiddete bağlı kalmaksızın fail hakkında kamu davası açılması ve en ağır cezayı alması sağlanmalıdır. Okullarımızda yetersiz olan güvenlik tedbirleri ivedilikle ödenek alarak güçlendirilmelidir. Yapılacak idari ve yasal düzenlemelerin yanı sıra başta yöneticiler olmak üzere toplum kanaatini yönlendiren herkesin sorumluluk duygusuyla öğretmenlerimize yönelik söylem ve tutumlarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Öğretmenlerimiz hakkında ulusal ve sosyal medyada sorumsuz ve ölçüsüz yayınları en önemlisi de yasal koruma eksikliği eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına uygun zemin ve fırsat hazırlamaktadır. Biz eğitimciler olarak eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi anlamında toplumsal bir seferberlik haline ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi konusundaki tespit ve önerilerimizi içeren Sayın Cumhurbaşkanımıza 81 ilden yazdığımız mektupları göndereceğiz. Sonuç olarak eğitimcilerimizin güvenli çalışma ortamlarına kavuşmaları, daha verimli eğitim hizmetini getirecek ve dolayısıyla toplumun sağlıklı geleceğini inşa edecektir. Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. 24 Kasım vesilesiyle şiddete bir kez daha dikkat çekmek istedik.”

Açıklamanın ardından Türk Eğitim-Sen Muğla İl Temsilcileri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazmış oldukları mektuplar gönderildi.

Bu haber toplam 710 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.