Türk Milleti Adeta Küllerinden Yeniden Doğmuştur

Türk Milleti Adeta Küllerinden Yeniden Doğmuştur
Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özyer “  Kurtuluş Savaşı’nın sonucunda TBMM...

Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özyer “  Kurtuluş Savaşı’nın sonucunda TBMM açılmış, 29 Ekim 1923 tarihinde de Atatürk, milletvekilleri ile görüşerek“Cumhuriyet” ilan etmiştir” dedi.

Özyer “ Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yasatacak sizsiniz” sözünde anlam kazandığı üzere, geleceğimiz olan gençlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Gençlerimizin de bu bilinçle hareket edeceğine inancımız tamdır. “Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun olan yönetim şekli cumhuriyettir ”sözü; Türk Milletinin milli irade, bağımsızlık ve eşitlik gibi değerlere verdiği önemi göstermesi açısından anlamlıdır. Çünkü Cumhuriyet; içinde bu kavramları fazlası ile barındırmaktadır. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın büyük bir inanç ve kararlılık gösterilerek kazanılan Kurtuluş Savaşı ile adeta küllerinden yeniden doğan Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti sonsuza kadar var olacaktır” dedi.

Bu haber toplam 779 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.