TURKESK’ DEN MOTİVASYON ETKİNLİĞİ

TURKESK’ DEN MOTİVASYON ETKİNLİĞİ
Farklı sivil toplum kuruluşlarına üye engelli bireyleri ve ailelerini “Biz bir aileyiz” sloganıyla bir araya getiren Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği, Akyaka’da düzenlediği kahvaltı etkinliğinde dostlukları...

Farklı sivil toplum kuruluşlarına üye engelli bireyleri ve ailelerini “Biz bir aileyiz” sloganıyla bir araya getiren Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği, Akyaka’da düzenlediği kahvaltı etkinliğinde dostlukları pekiştirdi.

Farklı farklı alanlarda, birbirinden önemli motivasyon etkinlikleri düzenleyen TURKESK Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. 26 Eylül Pazar günü Muğla'ya Hizmet Vakfı Akyaka tesislerinde düzenlenen etkinlikte  “Biz bir aileyiz” sloganıyla engelli bireyler ve ailelerini kahvaltıda buluşturdu.

İlginin yoğun olduğu etkinlikte, katılımcılar hem yeni arkadaşlıklar kurdu hem uzun süredir görüşemedikleri dostlarıyla hasret giderdi. Eğlencesi bol muhabbeti koyu bir gün geçirildi. Kahvaltının ardından genç sanatçılar gitarın teline dokunarak mini konser verdiler. Mini konserden sonra kimi katılımcılar denizin keyfini çıkarırken kimileri de Azmak Çayına karşı kahvelerini yudumladı.

Turkuaz Engelliler Eğitim Sanat ve Spor Kulübü Derneği yönetim kurulu üyesi Metin Erat etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Yeni, farklı ve sıra dışı bir söylemle yola çıktıklarını belirten Metin Erat yeni dönemin ipuçlarını şu sözlerle ifade etti: “Herhangi bir oluşuma koşulsuz bağlı kalmaksızın, bize yakışır bir şekilde, idealist bir ekiple sürdürülebilir model projeler ışığında, her türlü kaynağı verimli kullanarak toplumu  birleştirici ve bütünleştirici çalışmalar yapmak amacındayız. Bu amaçla yola çıktığımız ekibimizle değişik koşullarda yaşayan engelli bireylerin birbirini tanıması, diyalog kurması çok önemli. Yoksa, günümüzde, duvarlar örmeye, kümeler arasında uçurumları derinleştirmeye hevesli insanlar var. Toplumdaki çarpıklıkları, hedef şaşırtarak başka çarpıklıklarla örtmeye çalışan insanlar var. Bu topluma zararlı eğilimleri, törpülemenin tek yolu, insanları birbirine yaklaştırmaktan geçer. Bu yaklaşımı sağlamanın en güzel yolu ise: sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunmaktır.  Daha önce gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde katılımcılar böyle bir ihtiyacı ortaya koydular” dedi.

KOCA YÜREKLİ DOSTLARI ARAMIZA BEKLİYORUZ

Gören Kalpler Eğitim Derneği Muğla Temsilcisi ve aynı zamanda Sosyolog ve Aile Danışmanı Seher Yılmazer ise, “Metin kardeşimin de dediği gibi: ‘biz bir aileyiz.’ Biz geniş ve mutlu bir aileyiz. Amacımız ailemizi genişletmek. Kendi içimizde bile bölünmekten ve ayrışmaktan yeterince zarar gördük. Aramızda farklı farklı derneklere üye olan arkadaşlarımız var. Hatta hiçbir derneğe üye olmayan arkadaşlarımız var. Bu gurup: serbestçe bir araya gelmiş, iyi gününü de, kötü gününü de paylaşmaktan mutlu ve birbirine iyi gelen dostlar gurubudur. İnsan evrende yüreği kadar yer kaplar. Koca yürekli dostları aramıza bekliyoruz.”

DOSTLUK DUYGUSUNU GELİŞTİRMEK BİZLERİN VİZYONU

TURKESK Başkanı Ahmet Mican da kahvaltıya katılamadığı için üzgün olduğunu belirterek kamuoyuna şu mesajı verdi: “Bizler sürekli ilerlemeyi, gelişmeyi ve geliştirmeyi temel ilke olarak benimseyen, demokratik, katılımcı, birleştirici ve idealist bir yönetim anlayışı içinde; Yapılacak hizmetleri belli bir plan dahilinde, her türlü kaynağı daha etkin ve verimli kullanarak, Muğla’da sosyal sorumluluk çalışmalarını ön planda tutarak, yapılan her türlü projede ve kalkınma hamlesinde, engellilerin hak ettiği itibarı düzeye ulaştırmak, toplumsal arkadaşlık, dostluk duygusunu geliştirmek bizlerin vizyonudur. Bu itibarla ekibimle birlikte hizmet üretmeye gayret ediyoruz.”

Bu haber toplam 568 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.