Türkiye 33’üncüsü Muğla’dan

Türkiye 33’üncüsü Muğla’dan
Muğlalı üniversite adayı Can Deniz Kutucuoğlu, Türkiye 33’üncüsü oldu. Gurur kaynağı olan Kutucuoğlu başarısını, “Çalışarak her şeyin elde edilebileceğini anladım. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesindeki ‘muhtaç...

Muğlalı üniversite adayı Can Deniz Kutucuoğlu, Türkiye 33’üncüsü oldu. Gurur kaynağı olan Kutucuoğlu başarısını, “Çalışarak her şeyin elde edilebileceğini anladım. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesindeki ‘muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ sözünü felsefe edindim” şeklinde anlattı.

Üniversite adaylarının heyecanla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  sonuçları açıklandı. Buna göre Muğla 75. Yıl Fen Lisesi ve Muğla Final VİP Özel Öğretim Kursu öğrencisi Can Deniz Kutucuoğlu, Türkiye 33’ üncüsü olarak gurur kaynağı oldu. Can Deniz Kutucuoğlu’nun başarısından dolayı Muğla Final Okullarında kutlama programı düzenlendi. Programa, Can Deniz Kutucuoğlu ve ailesi, Muğla Final VİP Özel Öğretim Kursu öğretim kadrosu, Muğla Final Okulları Kurucu Müdürü Ali Coşkun katıldı. YKS Türkiye 33’üncüsü Kutucuoğlu’na, altın ve çiçek takdim edildi.

GURUR KAYNAĞIMIZ OLDU

Başarısından dolayı Kutucuoğlu’nu tebrik eden Ali Coşkun, “Final eğitim kurumları olarak Türkiye birinciliğini Adana eğitim kurumumuz öğrencisiyle geleneği sürdürdük: Muğla final olarak 165 öğrencimizi YKS’ye hazırladık. Can Deniz Kutucuoğlu Türkiye 33’üncüsü olarak hepimizi gururlandırdı. Koronavirüs döneminde zorlu eğitim öğrenim sürecinde, Can Deniz, çabaladı eminim bunu üniversite hayatında da sürdürecek. Bu başarı, azmi, çok çalışması, istekli olmasından, kendisinin ve ailesinin gayretinden doğdu. Kendisinden sonraki nesillere ilham kaynağı olacak. Bugün de biz Can Deniz’in başarısından dolayı mutluluğunu ve sevincini paylaşmak istedik. Böyle şeyler paylaştıkça güzeldir. Öğretmenleri ailesini emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum.” dedi.

TIP FAKÜLTESİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Türkiye 33’üncüsü Kutucuoğlu, başarısının hikayesini şöyle özetledi: “Çok zorlu bir süreçti. Çok emek sarf ederek güzel bir sonuç aldım. Bu kadarını beklemiyordum. Çalışarak her şeyin elde edilebileceğini anladım. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesindeki ‘muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ sözünü felsefe edindim. Başarımda katkı sağlayan herkese teşekkür ederim çok güzel bir duygu. Öncelikle tıp fakültesini düşünüyorum. Üniversiteleri inceleyeceğim hedeflerime uyan okulu tercih edeceğim.”

Bu haber toplam 742 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.