Türkiye Barolar Birliği: “Katılımcı bir anlayışla yeni planlamalar yapılmalı”

Türkiye Barolar Birliği:  “Katılımcı bir anlayışla yeni planlamalar yapılmalı”
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı’nca iklim değişikliği ile ilgili yazılı basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada iklim değişikliği sürecinin yavaşlatılması ve doğal afetlerle etkin ve erken müdahale...

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı’nca iklim değişikliği ile ilgili yazılı basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada iklim değişikliği sürecinin yavaşlatılması ve doğal afetlerle etkin ve erken müdahale yoluyla mücadele edilmesi için katılımcı bir anlayışla yeni planlama ve stratejiler geliştirilmesinin, bunların kararlılıkla uygulanması talep edildi.

TBB tarafından yayımlanan iklim değişikliği ile ilgili basın açıklamasında erken müdahale yoluyla mücadele edilmesi için katılımcı bir anlayışla yeni planlama ve stratejiler geliştirilmesi talep edildi.

Yayımlanan açıklamada yangında tahrip olan ormanlar arazilerinin başka bir amaçla kullanıma açılmasının Anayasa’nın 169. maddesinin sözüne ve özüne aykırı olacağını hatırlatıldı.

TBB tarafından yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İklim değişikliği kapımızda değil, hayatımızın tam içinde. Yaklaşmıyor. Geldi. Yakıyor, yıkıyor, kurutuyor. Bu yaz ülkemizin pek çok bölgesinde çıkan orman yangınlarında ve sel afetlerinde çok sayıda vatandaşımızı, on binlerce hektar ormanımızı, yaşam alanı orman olan sayısız canlıyı yitirdik.  Kaybımız büyük. Maalesef yeni yangınlar çıkmaya devam ediyor. Afetlerle fedakârca mücadele eden tüm görevlilere ve gönüllülere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Türkiye Barolar Birliği, barolar ve avukat meslektaşlarımız yangın ve selle mücadeleye maddi – manevi katkıda bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz. Bu noktada; Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı olarak, barolarımızca yangınlarla ilgili yapılan kamuoyu açıklamasına dikkat çekiyor, yetkili makamlarca da dikkate alınmasını diliyoruz. Yangında tahrip olan ormanların arazilerinin başka bir amaçla kullanıma açılmasının Anayasa’nın 169. maddesinin sözüne ve özüne aykırı olacağını hatırlatıyoruz. İklim değişikliği nedeniyle yangın, sel ve kuraklıkların artarak devam edeceği, ne kadar sarsıcı olursa olsun görülmesi, kabul edilmesi ve tedbir alınması zorunlu bir gerçektir. Bu nedenle, bir yandan iklim değişikliği sürecinin yavaşlatılması diğer yandan doğal afetlerle etkin ve erken müdahale yoluyla mücadele edilmesi için katılımcı bir anlayışla yeni planlama ve stratejiler geliştirilmesini ve bunların kararlılıkla uygulanmasını yetkili makamlardan talep ediyoruz. Özellikle TBB Çevre ve Kent Komisyonumuzda görev yapan gönüllü meslektaşlarımız eliyle gerekli katkıyı vermeye her zamanki gibi hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz”

Bu haber toplam 946 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.