“TÜRKİYE DOLARA BAĞIMLI HALE GETİRİLDİ”

“TÜRKİYE DOLARA BAĞIMLI HALE GETİRİLDİ”
CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe komisyon üyesi Süleyman Girgin, iktidara TL Mevduatına dolar üzerinden garanti verilmesi üzerinden yüklendi ve “doları referans göstererek ekonominin ne durumda olduğunun ikrarıdır geldiğimiz...

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe komisyon üyesi Süleyman Girgin, iktidara TL Mevduatına dolar üzerinden garanti verilmesi üzerinden yüklendi ve “doları referans göstererek ekonominin ne durumda olduğunun ikrarıdır geldiğimiz durum” dedi.

TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonundan geçerek Genel kurula gelen torba kanun hakkında konuşan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Geçmediğimiz otoyol ve köprülere, gitmediğimiz şehir hastanelerine bizim ödediğimiz vergilerle, üstelik dolar üzerinden verilen garantilerden sonra şimdi de TL mevduata dolar üzerinden garanti getiriliyor. Her ağzınızı açtığınızda millî ve yerli olmaktan dem vuruyorsunuz ama anlaşılan o ki kendi paramıza siz dahi güvenmiyorsunuz’’ dedi.

Girgin, Ak Partililere şunları söyledi: ‘’Ne oldu? Ekonomimizi dinamitlemeye çalışan dış güçler TL mevduata, dolar garantisine fit olup dolar mı bozdurmaya başladılar? Hani sebep dış güçlerdi? Ayan beyan gördük ki Türkiye dolara bağımlı hâle getirilmiş durumdadır. Alınan kararın anlamı şudur arkadaşlar: ‘Ey vatandaş, Türk lirasına güvenmiyorsunuz, bunu biliyoruz; bizim ekonomi yönetimimize güvenmiyorsunuz, bunu da biliyoruz ama bana inanmıyorsan, bana güvenmiyorsan bari dolara inan.’ demektesiniz. Doları referans göstererek ekonominin ne durumda olduğunun ikrarıdır bu. Seviniyoruz maalesef, ağlanacak hâlimize”

“SİZ FAKİRDEN ALIP ZENGİNE VERİYORSUNUZ”

Girgin, “Bu karardan sonra, tasarrufu olanın, bankada parası olanın dolar karşısındaki kaybı hazine tarafından karşılanacak arkadaşlar. Nereden? Fakir fukara, garip gurebadan alınan vergilerden; nereden? Ucuz ekmek almak için kuyruklarda bekleyenlerden.  Parası olanın zararı, parası olmayanın verdiği vergilerden karşılanacak. Örneğin, dolar yükselirken asgari ücretlinin, emekli maaşıyla geçinenin dolar karşısındaki zararı nereden karşılanacak? Robin Hood, zenginden alıp fakire veriyordu, siz fakirden alıp zengine veriyorsunuz” dedi.

“SİZLERİ YOLCU EDECEĞİZ”

Girgin, son olarak, “Ey iktidar, döviz kuru Tsunami gibi vurdu, çekildi; geride bize fiyat zamları kaldı yadigâr. Paramızın değerini, vatandaşlarımızın birikimini, emekçinin alın terini, ormanlarımızın, kıyılarımızın en güzel yerlerini, gençlerimizin geleceğini, insanlarımızın gözünün ferini çaldınız; siz de şunu unutmayın: Saatlerimizi korumalı kura değil, demokrasiye kurduk ve sizleri yolcu edeceğiz. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 459 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.