Türkiye Şampiyonu oldu

Türkiye Şampiyonu oldu
İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında düzenlenen roket yarışmasında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği öğrencilerinden Şevket Emre Kasap ve Mikail Akta'nın da aralarında...

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında düzenlenen roket yarışmasında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği öğrencilerinden Şevket Emre Kasap ve Mikail Akta'nın da aralarında bulunduğu Gökova Roket Takımı Türkiye Şampiyonu oldu.

Adile Mermerci Lisesi Havacılık ve Uzay Kulübü bünyesinde kurulan Gökova Roket Takımı, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı. Muğla’da roketçiliği ve modelciliği 2008 yılından itibaren sürdüren ve yaklaşık 5 aydır kompozit, elektronik, aerodinamik, matematik, fizik gibi birçok bilgiyi bir araya getiren roketçilik konusunda çalışmalar yapan başarılı ekip, hedeflerinin gençleri eğitip roketçiliği yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan 28 takımın, geliştirdikleri roketlerle mücadele ettiği roket atma yarışması, ROKETSAN sponsorluğunda Aksaray'da düzenlendi.

Bu haber toplam 498 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.