Türkiye’nin gururu oldu

Türkiye’nin gururu oldu
Muğla Milas’taki Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’nde günde 4 saat idman yaparak şampiyonaya hazırlanan Milli güreşçi Naci Günbey, Bulgaristan’ın...

Muğla Milas’taki Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’nde günde 4 saat idman yaparak şampiyonaya hazırlanan Milli güreşçi Naci Günbey, Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde düzenlenen 35 yaş üstü Serbest Sitil Dünya Güreş Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olarak Türkiye’nin gururu oldu.

Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde düzenlenen 35 yaş üstü Serbest Sitil Dünya Güreş Şampiyonası'nda 130 kilogramda grekoromen sitilde rakiplerini yenerek, büyük bir başarı elde eden Milli güreşçi Günbey, genç güreşçilere de örnek oluyor.

Uluslararası turnuvalara şampiyon yetiştiren Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi sporcularıyla bir araya gelen Naci Günbey, gelecek vaat eden genç güreşçilerle söyleşi yaptı. Milli sporcu, söyleşinin ardından güreşçilere taktik idmanı yaptırdı.

Genç güreşçilerin güreşi çok iyi yerlere taşıyacağına inancının sonsuz olduğunu söyleyen Milli güreşçi Günbey, “Bu sene 2017’de düzenlenen Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası'nda 35 yaş üstü kategoride dünya üçüncüsü oldum. 130 kiloda, grekoromen sitilde seneye daha iyi çalışıp inşallah bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı okutacağım. Tek hedefim budur. Gençlere deneyimlerimizi aktarmaya çalıştık. Benim gençlere tavsiyem; iyi çalışsınlar kötü arkadaşlıklara, alışkanlıklara yönelmesinler. İyi ve disiplinli çalışsınlar, başarılı olacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Kendisine destek olan herkese teşekkürlerini sunan Günbey, “Bu şampiyonada maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Çorbacıs sahibi Tamer Avcı’ya, Mandalin Eğlence Merkezi Güvenlik Müdürü Özgür Akgün, Fred Barney’in sahibi işadamı Veli Can Kurutaş’a çok teşekkür ederim. Benim üzerimde çok emeği olan Hüseyin Çolakoğlu’na, Bünyamin Emik, Abdullah Aldemir hocalarıma bana verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca antrenmanlarımda bana partnerlik yapan Mehmet Yıldırım, geçen senenin dünya üçüncüsü Erkan Uysal’a, Mehmet Karabaş’a, Yıldızlar Avrupa Şampiyonu olan Ahmet Doğan Bayır’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dünya üçüncüsü Günbey’i tebrik eden Milli Takım eski Antrenörü ve uluslararası düzeyde çok sayıda madalya sahibi Bünyamin Emik, genç güreşçilere tavsiyelerde bulunarak şunları kaydetti:

“Naci kardeşimiz özverili bir insan. Çalışkan, isteyen bir insan. Çünkü yaptığı iş kolay bir iş değil. Çocuklarımıza güzel bir örnek oldu. Bu manada ki gelip burada çocuklarımızın antrenmanlarına katılıyor. Çocuklarımızla antrenman yapıyor ve geldi burada deneyimlerini aktardı. Birçok şeyi kendilerinde gördüklerine inanıyorum ve bu çocuklarımızı olumlu yönde etkileyecektir diye düşünüyorum.”

Şampiyona öncesinde şampiyon güreşçiyle birlikte idman yapan Milaslı Güreşçi Mehmet Karabaş ise Günbey’in elde ettiği başarının oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, kendisini tebrik etti.

Bu haber toplam 1593 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.