Türkiye’nin İlk Stem Vadisi Fethiye’de Kuruluyor

Türkiye’nin İlk Stem Vadisi Fethiye’de Kuruluyor
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’den Fethiye’ye bir yenilik daha geliyor. Geçtiğimiz yıl Amerika’daki Dil Okulunu Mentora Language Schools ilçemize açılışını yapan YÜCEL, şimdi...

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’den Fethiye’ye bir yenilik daha geliyor. Geçtiğimiz yıl Amerika’daki Dil Okulunu Mentora Language Schools ilçemize açılışını yapan YÜCEL, şimdi de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek STEM Vadisini kuruyor.

STEM Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimele rinin birleşiminden oluşuyor.“STEM” aslında küçük yaşlarda sahip olduğumuz “yaratıcılığı” kullanarak, destekleyerek, problem odaklı çalışmaya, çocuklardaki “merak” duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya odaklı bir sistem. Matematiği veya fen’i ders olarak değil edindiği bilgileri hayatında uygulamasına olanak sağlayacak bir proje. Bunun için belki de en önemli adım disiplinler arası işbirliği.

Fethiye’deki toplantıda BUEK Başkanı Enver Yücel’e, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadenizli, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof.Dr. Haluk Gürgen, Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. Mehmet Sencer Çorlu, BAU Global Başkan Yardımcısı Serdar Şenel, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Kenan Torlak, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, Fethiye Uğur Okulları Kurucusu Çetin Aslan, Mentora Dil Okulu Kurucusu Essum Aslan hazır bulundu. Toplantı sonrasında STEM Vadisi kurulması kararını sosyal medyadan duyuruldu. STEM Vadisinde öğrencilere yönelik etkinlik ve derslerin dışında, öğretmenlere ve velilere de çalıştaylar yapılacak. STEM Vadisinde öğrencilere 21yüz yıl becerilerini okul dışı bir ortamda doğanın içinde tüm yaratıcılıklarıyla yeteneklerini ortaya çıkarabileceği bir ortam sunulmaktadır.

BUEK Başkanı Enver Yücel; “STEM Vadisi Direktörlüğüne uzun yıllardır kurumuzda yetişen Sevgili Ulaş SARI atanmıştır”dedi.

Bu haber toplam 502 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.