Türköz: “İşimi büyük bir sevda ile yapıyorum”

Türköz: “İşimi büyük bir sevda ile yapıyorum”
20 yıldır mermerit ve dekoratif mutfak gibi birçok çeşit ürünü büyük bir titizlikle hazırlayıp tüketicilere ulaştıran Salih Türköz şimdilerde ise...

20 yıldır mermerit ve dekoratif mutfak gibi birçok çeşit ürünü büyük bir titizlikle hazırlayıp tüketicilere ulaştıran Salih Türköz şimdilerde ise fotoğraflı tezgah yapımı işini müşterilerine sunuyor. Muğla’nın ilk fotoğraflı mutfak tezgâhı yapımında her geçen gün kendini geliştiren Türköz, “İşimi büyük bir sevda ile yapıyorum. Bu da en büyük kazancım” dedi.

Neval Çolak

Muğla’nın Menteşe’de yaklaşık 20 yıldır mermerit ve dekoratif mutfak gibi birçok çeşit ürünü büyük bir titizlikle hazırlayıp tüketicilere ulaştıran Salih Türköz yaptığı iş için “Benim sevdam, mesleğim” dedi.

1977 doğumlu Salih Türköz çalışmayı, üretmeyi ve faydalı olmayı çok sevdiğini ifade ederek, “Menteşe’nin Gülağzı köyünde doğdum ve büyüdüm. Genç yaşta evlendim ve Gülağzı’na yerleştim. 2 çocuk babasıyım. Köyde çalışmaya alışık olduğum için aynı tempoyu sanayiye gelince devam ettim. diye belirti. Tabi ki her şeyin dekoratif şekilde yapmak üretmek, yapmak mümkün ama bir hamurdan bu işi yapmak zor. Değişik şekillerde ve içeriklerle yapmayı çok seviyorum. Özel sipariş ve istek olursa imkânlarım dâhilinde yapmaya çalışıyorum. İşim benim gözbebeğim birbirinden ayırt etmem mümkün değil. Fakat tezgâh yapımı konusunda iddialıyım ve fotoğraflı tezgâhım çok talep gören ürünlerim arasında. Çok iyi geri dönüşler alıyorum” dedi.

“MUĞLA DA OLMAYAN MAKİNALARLA YAPIYORUM”

İlk başta küçük bir stant ile sektöre atıldığını söyleyen Salih Türköz talepler ve beğeniler arttıkça bu işe yöneldiğini ifade etti.

Türköz sözlerine şöyle devam etti:

“Herkes gibi iş arayışındaydım gençken düşünüp ve çevremden öğrendiğim kadarıyla mermerit sektörüne girdim. Çeşit çeşit tezgâhlar yapıp gelen siparişleri yavaş yavaş yapıyordum. O zamanlarda çok beğenilmeye başlandı. Talep arttı bende mermerit işini daha çok sevdim ve bu işe yöneldim. O günden bu güne mermerit yapıyorum. Bu süreçte bana emeği geçen herkese çok teşekkür ederim dedi. Mermerit doğal ve özenle yapılırsa, doğru yapım tekniği ile yapıldığında ve ambalajlanırsa, hepsi yapısı ve doğası gereği işinizi iyi yapmış olursunuz.

“MERMERİT YAPMANIN PÜF NOKTALARI VARDIR”

Mermerit yapmanın püf noktaları olduğun ifade eden Türköz, “Ne yaparsan yap sevgi ve aşk ile yap demişler. Bende işimi aşkla ve çok severek yapıyorum. Doğallığı, kaliteyi, tecrübeyi birleştirdiğinizde sonuç karşılıklı memnuniyet ve başarmış olmanın mutluluğuna dönüşüyor. Fakat gözlemlediğim kadarıyla bu işe meraklı arkadaşlarım internetten tezgâh yapım aşamalarını izleyip hiçbir tecrübesi olmadan mermerit tozunun kıvamını tutturmak için saatlerce bekleyip kurutmayı bekliyor. Bu da içerisinde kullanılan malzemeleri az kullandıklarını ve kullanışsız olduklarını belirtir” diye konuştu.

“KLASİK KLİŞE LAFLARLA SATILIYOR”

En hassas yapımın tezgah olduğunu ve çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Türköz öncelikle sağlıklı ürün kullanmayı amaç edindiğini ifade etti.

Klişe laflarla pazarlama yapmanın doğru olmadığını belirten Türköz, “Ürünlerimizi satın almak isteyenler, Ürünlerimi sosyal medya aracılığı ile sayfamda paylaşıyorum kargo aracılığıyla ise değerli tüketicilerime ulaştırıyorum. Ayrıca Menteşe sanayisinde dükkânım var,  Pazarları ve resmi tatiller hariç her gün açıyorum. Şuan koronavirüs salgınından dolayı işlerimizde yavaşlamalar oldu. Klasik klişe laflarla pazarlama yapıp sağlıksız ürünler satacağıma hiç yapmam daha iyi. Çünkü herkes ailesi ve sevdikleri için en sağlıklısını ararken, para için kimseyi kandırmaya gerek yok. Çünkü insanlar her şeyin en doğalına, en kalitelisine ve en güzeline layık. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor bu süreçte sağlık her şeyin önünde geliyor. Buradan sizlerin aracılığı ile tüm sevdiklerime evde kalın diyorum. Siz değerli Gazetenize çok teşekkür ediyorum. “İnşallah en kısa zamanda eski günlerimize döneriz” dedi.

Bu haber toplam 778 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.