Turunç Meyvesi Halka Dağıtıldı 

Turunç Meyvesi Halka Dağıtıldı 
Marmaris’in sokaklarını süsleyen narenciye ağaçlarından toplanan turunçlar, halk pazarında vatandaşlara dağıtıldı. Marmaris Belediyesi ekiplerinin...

Marmaris’in sokaklarını süsleyen narenciye ağaçlarından toplanan turunçlar, halk pazarında vatandaşlara dağıtıldı. Marmaris Belediyesi ekiplerinin topladığı yaklaşık 200 kilogram turunç meyvesinin dağıtımına ilgi yoğun oldu.

Akdeniz’in sıcaklığını kabuğunda taşıyarak girdiği her yere turuncu renkli bir esinti taşıyan turunç meyvesi, her yıl kış aylarında Marmaris’in sokaklarını da süsler. Turunç meyveleri bu yıl Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlilerinden oluşan ekip tarafından toplanarak vatandaşlara dağıtıldı.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın talimatıyla yürütülen çalışmada ilk olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezindeki kaldırımlarda dikili olan ağaçlardaki meyveleri tek tek topladı. Yaklaşık 200 kilogram turunç, kapalı pazar yerinde Perşembe günü kurulan semt pazarında da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Kabuğundan reçel yapılabilen ve salatalarda da kullanılabilen turunç meyvesine ilgi büyük oldu.

Turunç Meyvesi Halka Dağıtıldı 

Bir Günde Toplandı 

Marmaris’in kaldırımlarında sadece palmiye ağaçlarının veya süs bitkilerinin değil meyve ağaçlarının da bulunduğunu söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “İklimimizin ve güzelliğimizin bir parçası olan meyve ağaçlarımızın da sürekli bakımını yapıyoruz. Bir bölgemize adını veren turunç ağaçlarının meyvelerinin de çürümesine gönlümüz el vermedi. Toplayıp halkımıza dağıtalım fikri oluştu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelimiz yağmura rağmen bir gün içinde toplayarak vatandaşlarımıza ulaştırdı. Herkese afiyet olsun” diye konuştu.

Bu haber toplam 1419 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.