Tütün satışına düzenleme

Tütün satışına düzenleme
Muğla Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu, tütün ve tütün satışı konusunda bir dizi karar aldı.Buna göre; eğitim-öğretim kurumlarının giriş çıkışlarına...

Muğla Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu, tütün ve tütün satışı konusunda bir dizi karar aldı.

Buna göre; eğitim-öğretim kurumlarının giriş çıkışlarına yakın yerlerde öğrencilere tütün ve tütün ürünü satışı yapanlar ile ilgili tespit yapılacak, kamu kurumları önünde, okulların bahçe kapılarının önünde sigara içilmemesi için gerekli önlemler alınacak.

Yine karara göre; hususi araçların sürücü koltuklarında tütün ürünü tüketilmesi yasaklanırken, karara uymayanlar hakkında 5326 sayılı kabahatler kanununun 39. maddesine istinaden cezai işlem uygulanacak. İl kurulu tarafından alınan kararla tütün ve tütün ürünleri kaçakçılığı, açıkta satılan kıyılmış tütün ürünler kolluk kuvvetleri ve belediyelerce denetlenecek. 4207 sayılı kanuna göre, açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanımının önlenmesi ve bu tesislerde tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulması halinde toplam seyir alanının yüzde 50’sini geçmeyecek ve ortamda bulunan diğer kişilerin etkilenmesini önleyecek şekilde düzenlemeler yapılacak. Stadyumlarda (spor alanlarında) müsabakalar öncesinde ve devre arasında tütün ve tütün ürünü (sigara vb.) içilmemesi konusunda uyarı anonsları ile skor tabelasında da sigarayla ilgili uyarı içeren kamu spotu yayınları yapılacak.

Sigara Bırakma Tedavisi konusunda eğitim almış personeli bulunan ve nüfus yoğunluğu fazla olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fethiye Devlet Hastanesi, Bodrum Devlet Hastane si’nde sigara bırakma po-liklinikleri açılması konu-sunda çalışma yapılması kararlar arasında yer alırken, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Başkanlıkları sorumluklarında bulunan kamuya açık çocuk parkı, yürüyüş yolu, aletli egzersiz yapılan kısımlar gibi vatandaşların spor yapmaları için oluşturulan alanlarda tütün ve tütün ürünü kullanımının önlenmesine yönelik düzenleme ve çalışmalar gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 5752 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.