TÜVTÜRK fiyat listesi paylaştı: İşte araçların son muayene fiyatı

TÜVTÜRK fiyat listesi paylaştı: İşte araçların son muayene fiyatı
TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerine geleceği iddia edilen yüzde 60'lık zam haberlerine yanıt verdi. Firma, ücretlerin her yıl yeniden değerleme oranlarına göre kanunla belirlendiğini açıkladı ve bu tür haberlerin doğru olmadığını vurguladı.

TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerine yönelik yapılan yüzde 60 zam iddialarını reddederek resmi bir açıklama yaptı. Firma, bu tür haberlerin doğru olmadığını ve araç muayene ücretlerinin her yıl yeniden değerleme artış oranlarına göre belirlendiğini açıkladı.

TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerine zam gelecek iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Firma tarafından yapılan açıklama şöyle:

Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan, TÜVTÜRK’ün araç muayane ücretlerine zam yapacağı yönündeki asılsız haberler üzerine açıklama gereği doğmuştur.

Araç muayene ücretleri (KDV Hariç olarak) her yıl Ekim ayı sonunda açıklanan yeniden değerleme artış oranlarına bağlı olarak Karayolları Trafik Kanunun 35’inci maddesi uyarınca kanunla belirlenmektedir.

TÜVTÜRK - Araç Muayene Gecikme Cezalarında İndirim - Uluslararası Nakliyeciler Derneği

1.1.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, araç muayene ücretleri araç sınıflarına göre; Traktör ve Motosikletler için KDV hariç 488 TL, Otomobil, Minibüs, Kamyonet vb. hafif vasıtalar için KDV hariç 958 TL, - Otobüs, Kamyon, Çekici vb. ağır vasıtalar araçlar için KDV hariç 1.295 TL, olarak belirlenmiştir. Belirtilen ücretlerin %50’si ile tahsil edilen KDV ve gecikme ücretlerinin tamamı doğrudan Hazine ve Maliye Bakanlığına aktarılmaktadır.

TÜVTÜRK randevu iptali 2020 online: TÜVTÜRK randevu iptali ile gün ve saat değişikliği nasıl ve nereden yapılır? - Sabah

TÜVTÜRK’ün yukarıda belirtilen araç muayene ücretlerinin belirlenmesi konusunda hiçbir yetkisi yoktur. 2024 yılı için geçerli olacak araç muayene ücretleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca belirlenecek yeniden değerleme oranı doğrultusunda düzenlenecektir. 1 Ocak 2024 tarihine kadar mevcut ücretler geçerliliğini koruyacaktır.

(HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 51289 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
53 Yorum