TÜVTÜRK'ten flaş karar: Artık aracında bu kusur olan resmen trafiğe çıkamayacak

TÜVTÜRK'ten flaş karar: Artık aracında bu kusur olan resmen trafiğe çıkamayacak
Devletin araç muayeneleri yapması için yetkilendirdiği kurum olan TÜVTÜRK, son dönemde değişiklikler yapmaya devam ediyor. Kurumdan yapılan son açıklamaya göre artık gaz emisyonu testinden geçemeyen araçlar ağır hasarlı olarak sayılacak ve resmen trafikten men edilme riskiyle karşı karşıya kalacak.

Devletin araç muayenelerini yapması için yetkilendirdiği kurum olan TÜVTÜRK, son dönemde gerçekleştirdiği değişikliklerle gündemde yer almaya devam ediyor. Kurum tarafından yapılan son açıklamaya göre, gaz emisyonu testinden başarısız olan araçlar ağır hasarlı olarak nitelendirilecek ve resmen trafikten men edilme riskiyle karşı karşıya kalacak.

Bu değişikliğin amacının, çevre dostu ve emisyon standartlarına uygun araçların trafikte olmasını teşvik etmek ve çevresel etkileri en aza indirmek olduğu belirtiliyor. Gaz emisyonu testi sonuçlarının trafik güvenliği ve çevre sağlığı açısından büyük önem taşıdığı vurgulanıyor.

RANDEVUDA YENİ DÖNEM

Araç sürücülerini yakından ilgilendiren bir bilgiyi TÜVTÜRK açıkladı. Yetkili kurumdan yapılan resmi duyuruya göre, egzoz emisyon muayenesini geçemeyen sürücüler, artık trafikten men edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Bu kuralın kesinleşmesiyle birlikte araç sahiplerinin dikkat etmesi gereken bazı kurallarda yürürlükte.

TÜVTÜRK'ün sunduğu yenilik, özellikle randevu alarak araç muayenesi yaptırmak isteyen vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak. Gezici araç muayene istasyonları, 77 ilde hizmet vererek yoğunlukları önlemeye ve muayene işlemlerini daha düzenli bir hale getirmeye yardımcı olacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 1016 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.