TUZLA SULAK ALANI’NDA BİLİRKİŞİ KEŞFİ BUGÜN YAPILACAK

TUZLA SULAK ALANI’NDA BİLİRKİŞİ KEŞFİ BUGÜN YAPILACAK
BERİTAN YÜCEL--Yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla Sulak Alanına (Bargilya Tuzlası) yakın bir bölgede Ali Ağaoğlu tarafından yapılması planlanan Turizm Kenti Projesi için Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) ve...

BERİTAN YÜCEL--Yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla Sulak Alanına (Bargilya Tuzlası) yakın bir bölgede Ali Ağaoğlu tarafından yapılması planlanan Turizm Kenti Projesi için Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) ve TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu’nca “ÇED olumlu” kararına itiraz davası açılmıştı. MUÇEP'in açtığı davanın bilirkişi keşfi bugün yapılacak.

Milas’ın Dörttepe Köyü mevkiinde yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan, 1. ve 3. Derece arkeolojik sitler barındıran Tuzla Sulak Alanına yakın bir bölgede yapılması planlanan turizm kenti projesi için 2 Haziran’da “ÇED olumlu” kararı verilmişti.

MUÇEP ve TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu, 1 Temmuz’da flamingo cenneti ve sit alanı olarak bilinen bölgede Turizm Kenti Projesi için “ÇED olumlu” kararı verilmesine tepki göstererek itiraz davası açmıştı.

Açılan itiraz davasının bilirkişi keşfi bugün yapılacak.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

MUÇEP, yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Mandalya Körfezi’nin kıyısında inşa edilecek 30 bin kişilik dev konut projesine karşı 25 Ekim’de Change.Org’da imza kampanyası başlattı.

MUÇEP kampanyaya ilişkin çağrıda şu ifadeler yer verdi:

“MUÇEP olarak ÇED raporunun onayının ivedilikle durdurulması için bir dava açtık ve davamızın bilirkişi keşfi 27 Ekim 2021 Çarşamba günü gerçekleşecek. Doğa ve kültürün korunması için açtığımız davayı destekleyin. Kampanyamızı imzalayın ve yaygınlaşmasını sağlayın!”

TURİZM KENTİ PROJESİ

Kurulması planlanan projeye Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı "olumlu" kararı verdi.

Doğal sit alanları ve arkeolojik sit alanlarının yer aldığı bölgede 3 bin 683 villanın yanı sıra, 4 ayrı otel ve 6 adet günübirlik dinlenme tesisi ile alışveriş merkezi, hastane, okul, bankalar, su sporları merkezi, sinema, sanat merkezi, kongre merkezi, rezidans, kafeterya ve restoranlar inşa edilecek ve adeta lagün manzaralı yeni bir kent kurulacak.

Bu haber toplam 399 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.