Üç Boyutlu Anatomik Modelleme

Üç Boyutlu Anatomik Modelleme
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi, oluşturdukları üç boyutlu veteriner anatomik modeller ile Türkiyede’ki veteriner fakültesi...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi, oluşturdukları üç boyutlu veteriner anatomik modeller ile Türkiyede’ki veteriner fakültesi öğrencilerine önemli bir kaynak sunuyor.

Küresel salgın nedeniyle dijital platformlara taşınan eğitim öğretim süreçleri, yöntem ve teknikleriyle yeni eğitim materyallerini beraberinde getirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi de uzaktan eğitim döneminde derslerin verimliliğini arttırmak amacıyla üç boyutlu veteriner anatomik modeller geliştirdi.

Veteriner Anatomi dersi için oluşturulan 40 adet üç boyutlu konu anlatımlı video, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle Fakültenin Youtube hesabından öğrencilere sunuldu.

Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından yüksek izlenme, beğeni ve yorum sayılarına ulaşan videolar, Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamına hazırlandı.

Milas Veteriner Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Şamil Sefergil ve Araş. Gör. Bahri Evcim tarafından tasarlanan içeriklerin izleyici sayıları analiz edilerek, Türkiye’de veteriner fakültesi öğrencilerinin büyük çoğunluğu için verimli bir kaynak oluşturduğu bildirildi.

Milas Veteriner Fakültesinin teknolojik altyapısı ve öğretim kadrosuyla uzaktan eğitim sürecini başarıyla yürüttüğünü söyleyen Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, üç boyutlu anatomik modeller kullanılarak hazırlanan video içerikleriyle, tüm veteriner hekim adayları için veteriner anatomiyi daha anlaşılır hale getirdiklerini söyledi.

Milas Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şamil Sefergil de tasarladıkları üç boyutlu içeriklere duyulan ilgiden mutlu olduklarını söyleyerek, “Özellikle uzaktan eğitim sürecinde Fakültemiz öğrencilerine yönelik başlattığımız ancak mevcut durumda ülkemiz genelinde veteriner anatomi dersini aldığını düşündüğümüz öğrencilerin yarısından fazlasına ulaşmış olmamız ve çok olumlu geri dönüşler almamız amaçladığımız hedefin daha ilerisine ulaşmış olduğumuzun bir göstergesidir. Bizim tasarladığımız ve uygulama haline dönüştürülen üç boyutlu anatomik modeller üzerinde her bir oluşumu boyayarak ve renklendirerek ayrıntılı olarak anlatmamız Veteriner Anatomi alanında ilk defa kullanılmıştır. Bu yöntem sayesinde öğrenciler görsel olarak kesin ve net bir bilgiye ulaşmış oluyorlar. Bu da uzaktan eğitim sürecinde öğrenme ve kavrama becerilerine büyük katkı sağlıyor. Bu yöntem yüz yüze uygulamalı eğitimin yerini tutamaz tabi ki, ancak eğitimcinin anlattığı teorik derse ek olarak bu ders kaynaklarının izlenmesi öğrencilerin başarılarına olumlu yansımaktadır“ dedi.

Bu haber toplam 650 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.