Uçak: Muğla genelinde Milli Eğitim’de yetkimiz devam ediyor

Uçak: Muğla genelinde Milli Eğitim’de yetkimiz devam ediyor
2021 yılı Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’nde eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda yetkili sendikanın belirlendiği toplantı sonrası Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen Şubesi son beş yılda olduğu gibi bu yılda yetkili...

2021 yılı Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’nde eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda yetkili sendikanın belirlendiği toplantı sonrası Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen Şubesi son beş yılda olduğu gibi bu yılda yetkili sendika oldu.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yetkili sendika belirleme çalışmaları kapsamında eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda faaliyet gösteren sendikaların şube başkanlarının ve yöneticilerinin katılımı ile sendikaların 2021 yılı üye sayıları mutabakat metni imza altına alındı. İmzalanan mutabakat sonucunda Muğla Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda faaliyet gösteren sendikaların içerisinde 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında yetkili olan sendika Eğitim Bir-Sen, 6.ncı kez üst üste 3 bin 573 sayısı ile yetkili sendika oldu.

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, imzalar atıldıktan sonra yaptığı açıklamada, “Muğla Milli Eğitim’de eğitimcilerin tercihi bir kez daha Eğitim-Bir-Sen oldu” dedi.

Uçak, “Başta 3 bin 573 üyemize, sendikamızı okullarda, kurumlarda eğitim çalışanlarımıza anlatan, kutlu yürüyüşe davet eden İş Yeri temsilcilerimize, İlçe Başkanlarımıza/Yönetimlerimize, Şube Yönetimimize, Kadınlar Komisyonumuza ve bizlerle birlikte yürümeyi tercih eden hak mücadelesinin öncüsü, özgürlüğün sözcüsü Eğitim-Bir-Sen'imize, emek, ömür ve gönül verenlere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hakkı ve hakikati hiçbir şartta savunmaktan geri durmayan, dünü ve bugünü arasında uçurumlar bulunmayan, her dönem başka bir kıbleye yönelmeyen, tutarsızlık içinde boğulmayan tarzı ve tavrıyla Eğitim-Bir-Sen, istikamet üzere yoluna devam etmektedir. Her zorlu süreçte milletinin yanında yer alan, cesaret gösteren, fedakârlıkta bulunan ve tüm imkânlarını seferber eden bir sendikanın kemiyetinin keyfiyet değeri her zaman büyüktür. Büyüklüğün istikrarı ise en büyük hamledir. Eğitim-Bir-Sen olarak, kazanımlarla dolu hak, emek ve özgürlük mücadelemizde 29. Yılımızı geride bıraktık.. Fikirden aksiyona, birlikten sendikaya, birlerden yüz binlere, etkiden genel yetkiye, toplu görüşmeden toplu sözleşmeye, genel yetkiden zirveye, yerelden evrensele, zirveden yeni ufuklara, yeni ufuklardan yeni umutlara sürdürdüğümüz tarihimizde sendikacılıkta yeni bir çığır açtık, sendikacılığa yeni bir soluk getirdik.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere, Muğla’da Sendikamızın Kurucularından Alim Çoban’a rahmet diliyor ve sendikamızda emeği geçen tüm teşkilatımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”

Bu haber toplam 475 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.