Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya: “İlçemizde karantina ve yasak yoktur”

Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya:  “İlçemizde karantina ve yasak yoktur”
Ula’da Coronavirüsü kaynaklı yaşanan ölümün ardından ilçeye yönelik ortaya atılan karantina ve sokağa çıkma yasağı iddialarına Ula Belediye Başkanı...

Ula’da Coronavirüsü kaynaklı yaşanan ölümün ardından ilçeye yönelik ortaya atılan karantina ve sokağa çıkma yasağı iddialarına Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya açıklık getirdi. Başkan Akkaya, “Kesinlikle karantina ve sokağa çıkma yasağı diye bir uygulama yoktur” dedi.

Neval Çolak

Muğla’nın Ula İlçesi’nde Coronavirüs kaynaklı yaşanan ölümün ardından ilçenin karantinaya alınarak, sokağa çıkma yasağı getirildiği iddialarına Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya açıklık getirdi.

Ula’yı karantinaya almak ve sokağa çıkma yasağı uygulamak gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya, “Kesinlikle karantina ve sokağa çıkma yasağı diye bir uygulama yoktur. 83 yaşında bir vatandaşımız vefat etti. Üç gün morgda kaldı. Üç gün sonra test sonucu pozitif çıktı. Kendi oğlunun bir süre önce gribal enfeksiyon geçirdiği bilgisine ulaştık. Coronavirüs vakası olsaydı, mahallede onun yanına giden herkes karantinada olacaktı. Ailede boğazım ağrıyor diyerek evhamlananlar varsa o kişiler karantinada. Bizim belediye çalışanlarımızda da başsağlığına gidenler oldu. Onlar da koruma amaçlı karantinada. Bu oran ise, toplam 20-25 kişiden oluşuyor.  Ancak uyarımız şu yönde;  ihtiyaç dışında lütfen halkımız dışarıya çıkmasınlar. Kendi sağlıkları söz konusu. Ula’da hayat olması için, evde kalsınlar” dedi.

Bu haber toplam 2324 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.