Ula’da Yeşilçam rüzgarı esiyor

Ula’da Yeşilçam rüzgarı esiyor
Muğla’nın Ula ilçesinde bulunan açık hava sineması ile vatandaşların beğenisi topluyor. Ülke genelinde görülen Coronavirüs nedeniyle kapatılan sinemaların...

Muğla’nın Ula ilçesinde bulunan açık hava sineması ile vatandaşların beğenisi topluyor. Ülke genelinde görülen Coronavirüs nedeniyle kapatılan sinemaların yerini Ula’da açık hava sineması aldı. Sosyal mesafeli düzeni ile vatandaşlara Yeşilçam filmleri sunan Sinemateke, yoğun ilgiyle karşılaşıyor.

Merve Göçer

Muğla’nın Ula İlçe Gündüz Caddesi’nde bulunan Sinemateke vatandaşların beğenisin topluyor. Yaklaşık 1 buçuk ay önce açılan Sinemateke sinemaseverlere açık havada Yeşilçam filmleri izleme şansı sunuyor. Nostajik bir hava verilen yapılan işletmede, vatandaşlar tahta sandalyede oturarak ve çekirdek yiyerek filmlerini izleyebiliyorlar. İşletme sahibi Ahmet Aksu, “Bu kadar talep olacağını tahmin etmedik. Vatandaşlar her akşam burada sinema bekliyor” dedi.

“EV ORTAMINI ARATMIYOR”

Ahmet Aksu, “Burası daha önceden izbe bir yerdi. Bu pandemi döneminde açık bir yer olsun istedik. İşletmemiz çok yeni, henüz 1 buçuk aydır açığız. İşletmemizin açılma sebebi pandemi sürecinde açık hava bir yer olsun istedik. Hem kendimize eğlence çıkarmak hem de açık havada sinema yapmak istedik. Yüksel Aksu ile görüşme yaptık. Oluruna vardık. Hiç olmazsa kendimiz izleriz dedik. Bu kadar talep olacağını tahmin etmedik. Vatandaşlar her akşam burada sinema bekliyor. İşletmemizde pandemi dolayısıyla tedbirler had safhada. Ateş ölçer, steril ortam, sosyal mesafe gibi her türlü önlem alındı. Filmlerimizin içerikleri çoğunlukla unutulmaya yüz tutmuş Yeşilçam klasikleri. Vatandaşlarımız gelip burada içeceklerini, yiyeceklerini alıp sessiz bir ortamla filmlerini izliyorlar. Burada insanların yazlık sinemalara ne kadar özlem duyduğunu hissettik. İşletmemizde en çok birde talep gazoza oluyor. İftarlık gazoz bizim markamız, en çok satışımız gazozdan yana.  Burada kitaplık, DVD arşivi her şey var. Talep edilen çok şey var. Kış ayında da faaliyet göstermeye devam edeceğiz. İşletmemiz ev ortamını aratmıyor” dedi.

Bu haber toplam 3736 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.