Ula’ya EBA destek noktası kuruldu

Ula’ya EBA destek noktası kuruldu
Muğla'nın Ula ilçesinde internet altyapısı ve erişimi olmayan öğrenciler için EBA destek noktası oluşturuldu.EBA platformu üzerinden yürütülen uzaktan...

Muğla'nın Ula ilçesinde internet altyapısı ve erişimi olmayan öğrenciler için EBA destek noktası oluşturuldu.

EBA platformu üzerinden yürütülen uzaktan eğitim sürecinde evinde televizyonu, bilgisayarı, tableti ve internet erişimi olmayan öğrencilerin ihtiyacını karşılamak için yürütülen "Sınırsız Eğitim" projesi kapsamında Ula ilçesi Turgut Mahallesi'nde EBA’ya erişimi olmayan öğrenciler için EBA destek noktası kuruldu.

EBA DESTEK NOKTALARI SAYISI ARTIYOR

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Sınırsız Eğitim” projesi kapsamında oluşturulan EBA Destek Noktalarına bir yenisi daha eklendi. Ula Turgut Mahallesi Turgut İlkokulunda oluşturulan EBA Destek Noktası ile öğrenciler internet erişimini kavuştular.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve Ula İlçe Milli Eğitim Müdürü Değer Topuz’un Ula Turgut İlkokulu ziyaretleri ile birlikte eş zamanlı oluşturulan EBA Destek Noktası hem öğrencilere hem de velilere mutluluk yaşattı. İl Milli Eğitim Müdürü Töre, tek tek öğrenci ve velilerle görüşüp tanışarak diğer illerden gönderilen yöresel ürünleri kendilerine hediye etti.

Ardından okuldaki EBA Destek Noktasının açılışını yapan İl Müdürü Töre, “Muğla ilimizde, sayın valimizin himayelerinde başlattığımız ‘Sınırsız Eğitim’ projemizin uygulamalarını aşamalı olarak yürütmekteyiz. Müdürlüğümüz koordinesinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Muğla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kaymakamlıklar ve Türk Telekom iş birliğinde 3 aşamada sürdürdüğümüz bu projenin ilk aşamasında, evinde televizyonu olmayan 252 öğrencimizin televizyonlarını evlerine kadar ulaştırdık. İkinci aşaması ise Bakanlığımızın da talimatı ile EBA Destek Noktalarımızı yaygınlaştırarak köylerinde, mahallelerinde, evlerinde internet alt yapısı olmayan çocuklarımızın EBA'ya erişimini sağlamaktı. Bugün de uzaktan eğitime erişimde güçlük yaşayan yavrularımızın EBA’ya erişimini sağlamak için buradayız. Türk Telekom'la birlikte görüşmeler yapıldıktan sonra okulumuzda internet altyapısı kuvvetlendirilerek Müdürlüğümüz tarafından temin edilen bilgisayarları çocuklarımızın kullanabilmesi için buraya kurduk. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin EBA'ya ulaşımı birebir takip edilecek ve izlenecektir” dedi.

Turgut İlkokulu EBA Destek Noktasından, Turgut İlkokulunda birleştirilmiş sınıfta okuyan toplam 13 öğrencinin yansıra, taşıma kapsamındaki ilçe merkezindeki okullarda öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencileri de istifade edebilecek.

Bu haber toplam 449 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.