Ülkede Kış, Muğla’da Yalancı Bahar

Ülkede Kış, Muğla’da Yalancı Bahar
Türkiye’nin doğu bölgelerinde kış mevsimi etkili olurken, Muğla’da vatandaşlar sahil kenarında güneşli havanın tadını çıkardı. Hafta sonu sahil...

Türkiye’nin doğu bölgelerinde kış mevsimi etkili olurken, Muğla’da vatandaşlar sahil kenarında güneşli havanın tadını çıkardı. Hafta sonu sahil kenarlarına akın eden vatandaşlar, güneşli havanın tadına vardı.

Sinem Karakaya

Ülkenin doğusunda kış, batısında yalancı bahar yaşanıyor. Türkiye’nin doğu bölgelerinde yoğun kar yağışı etkili olurken, Muğla’da vatandaşlar sahil kenarında güneşli havanın tadını çıkardı.

Muğla’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi, vatandaşları sahil kenarına akın ettirdi.

Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı ‘Sakin Kent’ unvanlı Akyaka Mahallesine ve diğer sahil kenarlarına akın ettiler. Özellikle Gökova Körfezi'nin ‘cennet köşesi’ olarak tabir edilen ve her mevsim mavi ile yeşilin bir arada gözlenebildiği Akyaka'da, güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, sahillerde yoğunluk oluşturdu.

Türkiye'nin birçok bölgesinde soğuk ve yağışlı hava koşulları etkili olurken, Muğla’daki güneşli havada vatandaşlar sahilde yürüyüş yaptı. Bazı vatandaşların piknik yaptığı Akyaka'da, bazı vatandaşlar da sahildeki kafelerde oturup, kitap okuyarak kahve içti.

Memleketimizin güzelliklerinden faydalanıyoruz diyen vatandaşlar, “Biz yeryüzündeki cennette yaşıyoruz. Her hafta sonu vatandaşlar Akyaka’ya akın eder. Biz de güzel havayı fırsat bildik. Hava alalım diye gezmeye geldik. Hafta içi çalışmaktan çok yoruluyoruz hafta sonu burada kafamızı boşaltıp rahatlıyoruz. Muğla öyle bir yer ki bir günde 4 mevsim yaşatır bize. Türkiye’nin doğusunda kar kış yaşanırken, biz burada adeta bahar havası yaşıyoruz. Muğla’yı çok seviyoruz. Canın isterse Yılanlı’ya çıkar kar oynarsın, canın isterse Akyaka’ya iner deniz havası yaşarsın. Hasta olmayacağımızı bilsek denize bile girerdik” diyerek güzel günün tadını çıkardılar.

Bu haber toplam 612 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.