“ÜLKENİN GELECEĞİ OLAN GENÇLER SOKAKTA BIRAKILIYOR”

“ÜLKENİN GELECEĞİ OLAN GENÇLER SOKAKTA BIRAKILIYOR”
CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, “Son günlerde sadece Muğla değil tüm Türkiye’de AKP iktidarının beceriksizliği bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Utanmadan hükümetin asli görevini, yurt yapma yetkisi...

CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, “Son günlerde sadece Muğla değil tüm Türkiye’de AKP iktidarının beceriksizliği bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Utanmadan hükümetin asli görevini, yurt yapma yetkisi bulunmayan belediyelerimize yüklemeye çalışıyorlar.” dedi.

CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek’in yurtlarla ilgili yaptığı basın açıklamasına karşın basın açıklamasıyla cevap verdi.

İlçe Başkanı Kavak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde sadece Muğla değil tüm Türkiye’de AKP iktidarının beceriksizliği bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Utanmadan hükümetin asli görevini, yurt yapma yetkisi bulunmayan belediyelerimize yüklemeye çalışıyorlar.” dedi.

“ÜLKENİN GELECEĞİ OLAN GENÇLERİ SOKAKLARDA BIRAKIYORLAR”

Kavak, “Pandemi sürecinde 5 tane maskeyi dağıtamayan, yangın felaketinde hangarlardaki uçakları kaldıramayanlar, şimdi de ülkenin geleceği olan gençlerimizi sokaklarda bırakıyor. Derslerine ve kariyer planlarına odaklanması gereken evlatlarımızı barınma derdine düşüren AKP iktidarı bu sorunu çözmek yerine, algı oluşturup halkına yalan söylemek ve bu sorumluluğu üzerinden atma telaşına düşmüştür. Bu telaş Muğla’da da kendini göstermektedir. AKP tarafından Muğla’da sokakta bırakılan öğrencilerimize Büyükşehir ve Menteşe Belediyelerimiz kucak açmış gençlerimizin barınma sorununun önüne geçmek için büyük çaba sarf edilmiştir. Birde utanmadan hükümetin asli görevini, yurt yapma yetkisi bulunmayan belediyelerimize yüklemeye çalışıyorlar. AKP’li yöneticiler kendi ayıplarını ortadan kaldırmak, öğrencilerin mağduriyetleri gidermek yerine, inkâr ve iftira yoluna gitmeyi tercih ediyorlar.” şeklinde konuştu.

“BU KADAR DA NET KONUŞUYORUZ”

İlçe Başkanı Kavak şöyle devam etti:

“Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ardından AKP’nin Menteşe İlçe Başkanı da Kötekli Mahallesinde yapımı süren yurt ile ilgili doğru olmayan açıklamalarda bulunarak tam manasıyla bir akıl tutulması örneği sergilemektedir. Kötekli’de yapımı devam eden içme suyu ve kanalizasyon hatlarının bağlanmadığına dair yalanlar artık halkımız tarafından karşılık görmemektedir. Yurt konusunda Büyükşehir Belediyemiz 27 Ağustos tarihi itibariyle çalışmalarını tamamlamış ve konuyla ilgili İl Müdürlüğüne abone bağlantı noktası belirtilerek gerekli başvurunun yapılması gerektiği bildirilmiştir. Bildirimin üzerinden 35 gün geçmiş olmasına rağmen İl Müdürlüğünüz yurtların İskan Ruhsatını’ alamadığı için abonelik başvurusunu dahi yapamamıştır. İçme suyu ile ilgili abonelik başvurusunun yapılması akabinde aynı gün içinde gerekli işlemler yapılarak yurdun su sorunu, Büyükşehir Belediyemizce çözümlenecektir. Biz bu kadar da net konuşuyoruz.” dedi.

“HEP EV SAHİBİ Mİ SUÇLU?”

“Hep kendileri suçsuz, başkaları suçlu” diyerek tepki gösteren İlçe Başkanı Kavak, “Atıksu konusunda da açıklama yapacak olursak, MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığına yurt yapılacak bölgede şehircilik anlamında bir felaket olan TOKİ konutları, aynı bölgede hastanenin olduğu belirtilmiştir. Buradaki yoğunluk nedeniyle atıksu sistemleri maksimum seviyede hizmet vermektedir. 4 bin kişilik yeni yurdun bu bölgeye yapılması halinde maksimum seviyede çalışan sistemlere ek olarak milyonlarca liralık alt yapı yatırımlarıyla takviye yapılması gerektiği belirtilmiştir. Bunun yerine yurda %75 daha düşük bütçe ile paket arıtma tesisi yapılmasının daha uygun olacağı önerilmiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığı da bu öneriyi doğru bulup 2 yıl önce bu tesisi buraya koymuştur.  Ancak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında yürüyen süreç nedeniyle; halen arıtma tesisinin izni alınamadığından yurtları açamayanlar, kendi beceriksizliklerini örtmek adına Büyükşehir Belediyesini suçlamayı tercih etmektedir. Gıda ve hijyen malzemeleri fiyatları yükselir marketler suçlu, Dolar, Euro, altın fiyatları uçar gider, dış güçler suçlu, öğrencilerimiz yatacak yer bulamaz sokakta kalan öğrenciler suçlu, ruhsat alamazlar belediye suçlu. Her ne olursa olsun hep kendileri suçsuz, başkaları suçlu. Soruyorum arkadaşlar hırsızın hiç mi suçu yok hep ev sahibi mi suçlu?” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 350 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.