ÜLKÜ OCAKLARI MUĞLA İL BAŞKANI DEMİREL: “BAYRAK ŞEREFTİR”

ÜLKÜ OCAKLARI MUĞLA İL BAŞKANI DEMİREL:  “BAYRAK ŞEREFTİR”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın 19 Mayıs otobüsünden bayrakları vatandaşlara atmasına ilişkin Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel, “Savaş meydanında savaştığı düşmanın bayrağına dahi saygı gösteren...

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın 19 Mayıs otobüsünden bayrakları vatandaşlara atmasına ilişkin Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel, “Savaş meydanında savaştığı düşmanın bayrağına dahi saygı gösteren bir milletin kutsal ortak değeri olan bayrağımızı yerlere fırlatarak milli bayram kutladığını zanneden milli ve manevi şuurdan yoksun, Fethiye Belediye Başkanı olacak zat’a tavsiyemiz o araçtan kendisini de aşağı atmasıdır” dedi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 19 Mayıs dolayısıyla yapılan şehir turunda Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın 19 Mayıs otobüsünden bayrakları vatandaşlara atması tepki topladı.

Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel, konuya ilişkin yazılı bir kınama mesajı yayınladı.

“Şehitlerimizin kanları ile sulanmış şanlı bayrağımıza yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum” diyen Başkan Demirel mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Savaş meydanında savaştığı düşmanın bayrağına dahi saygı gösteren bir milletin kutsal ortak değeri olan bayrağımızı yerlere fırlatarak milli bayram kutladığını zanneden milli ve manevi şuurdan yoksun, Fethiye Belediye Başkanı olacak zat’a tavsiyemiz o araçtan kendisini de aşağı atmasıdır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak Türk Milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmasının yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu namusa leke düşürmek kimsenin haddi ve hakkı değildir. Yapılan bu hareket Türk Milletinin değerlerine ve inançlarına saygı duymamak ve bu değerlere saldırmaktır. Bu davranış gaflet dalalet ve hatta hıyanetten başka şekilde yorumlanamaz. Bizim bayrağımız şemalarda dalgalanmayı hakeden bir değerdir. Açıkça beyan ediyorum, Türk Milleti'nin sönmeden tüten son ocağı Ülkü Ocakları olarak tavrımız net ve keskindir. Türk Bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk’ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türk’ün şerefine uzanacak dilleri kopartırız.”

Bu haber toplam 252 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.