ÜLKÜ OCAKLARINDAN 29 EKİM KUTLAMASI

ÜLKÜ OCAKLARINDAN 29 EKİM KUTLAMASI
Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel, “Türk milletinin istiklal ve istikbalini her şartta muhafaza ve müdafaa edeceği, şanlı tarihine bakıldığında açıkça görülmektedir. İstiklal harbimizi zaferle sonuçlandıran...

Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel, “Türk milletinin istiklal ve istikbalini her şartta muhafaza ve müdafaa edeceği, şanlı tarihine bakıldığında açıkça görülmektedir. İstiklal harbimizi zaferle sonuçlandıran Türk Milleti, bu eşsiz zaferini taçlandırdığı Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Demirel mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ şeklinde ifade ettiği Cumhuriyet’in ilanı ile Türk milletinin esaretini isteyen tüm dalkavukçu düşüncelerin hayalleri suya düşmüştür. Himaye altına alınmak istenen Türk Milleti bağımlı olmamış, esir düşmemiş, esareti bağrından söküp atmıştır. Cumhuriyetin ilanı emperyalizmin ve işbirlikçilerin kesin mağlubiyeti, Türk milletinin kesin muzafferiyetidir. Cumhuriyetimiz, milyonlarca şehidimizin canları ve kanları ile yazdıkları bir destan, yüzlerce yıl çeşitli badireler atlatmış Türk Milleti'nin var olma gayretinin eseridir. Cumhuriyet olmaz diyeni başaran, milli mücadeleden zafere giden, Anadolu'nun emperyalizme söylenmiş sözüdür. Cumhuriyet ‘Ya istiklal, Ya ölüm’ diyen Türk Milleti'nin Gazi Mustafa Kemal'le Sakarya'daki duruşu, Kocatepe'de şahlanışı ve Ege'de düşmanı boğuşudur. Elbette Türkiye Cumhuriyeti haklı bir davanın, zulme boyun eğmeyen milliyetçi bir şuurun ilelebet payidar kalacak bir mirası, her şartta müdafaa edilecek kutlu bir emanetidir. Cumhuriyet; temeli şehitlerimizin kanları ile yoğurulan geleceğimizdir. Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi ‘Türkiye Cumhuriyeti; duymasını bilene ses, almasını bilene nefes, gitmesini bilene hedef, sevmesini bilene yürek, savaşmasını bilene de ebedi zaferdir.’ Ülkemizin gelişmesi, milletimizin güçlenmesi, Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması için milletimizin her bir ferdi üzerine düşen milli sorumluluğu yerine getirmelidir. Türkiye Cumhuriyeti bilimden sanata, sanayiden teknolojiye, tarımdan ticarete, sağlıktan eğitime her alanda gelişim kaydetmeli ve milletler arenasında kendine mahsus yerini almalıdır. Bu da ancak ilke ve ülkü sahibi, çalışkan ve üretken nesillerle mümkün olacaktır. Ülkücü Türk Gençliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınması ve her anlamda öncü bir konumda olması için çalışmalarını büyük bir inanç ve titizlikle yürütmektedir. Bizler Ülkücü Türk Gençliği olarak; her yerde ve her ferdimizle Yüce Türk milletinin ve Türk devletinin bekası; milletimizin refahı için çalışmaya, mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Ülkü ocaklarında fidanlar yetiştiği sürece, geçmişimizin gözü arkada değil, geleceğimizin gözü yükseklerde olacak, cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır! Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Bu haber toplam 218 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.