Ülkü Ocakları’ndan Kitap Okuma Seferberliği

Ülkü Ocakları’ndan Kitap Okuma Seferberliği
Muğla Ülkü Ocakları kitap okuma seferberliği başlattı. Gençleri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla proje başlatan Ülkü Ocakları, her hafta cumartesi...

Muğla Ülkü Ocakları kitap okuma seferberliği başlattı. Gençleri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla proje başlatan Ülkü Ocakları, her hafta cumartesi günü İl Halk Kütüphanesi’nde kitap okuyacak.

Ülkenin geleceğini oluşturan gençlerin sosyal, kültürel ve eğitim yönünden donanımlı olması gerektiğine dikkat çeken Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, ülkücü Türk gençliğinin örnek olmaları yönündeki çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Sinem Karakaya

Muğla Ülkü Ocakları kitap okuma seferberliği başlattı. Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanlığı vatandaşları kitap okumaya teşvik etme ve kütüphaneleri doldurmak amacıyla başlattığı proje kapsamında İl Halk Kütüphanesi’nde kamp kurdu.

Kitap okumanın önemine vurgu yapılan projede ülkücü gençlerin İl Halk Kütüphanesi’nde başlattığı kamp büyük ilgi gördü. Türk ve dünya tarihinden, kültür sanata kadar birçok alanda yazılan kitapları kamp boyunca okuyan teşkilat mensupları kütüphaneyi ziyaret eden vatandaşlara da kitap önerdi.

Gençlerimizin boş zamanlarını kütüphanede değerlendirmelerini istiyoruz diyen Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel; “ Gençlerimizin boş vakitlerinde sokaklarda dolaşmaları yerine, Türk edebiyatının önde gelen yazarlarına ait kitapları okumalarını istiyoruz. Bu nedenle Orta Öğretim Teşkilatımız tarafından İl Halk Kütüphanesi’nde kamp düzenleniyor. Teşkilat mensuplarımız, Eğitim Birimi ve Ortaöğretim Birimi tarafından belirlenen kitapları bu kamp döneminde okuyacaklar ve kütüphaneye gelen vatandaşlarımıza da tavsiye edecekler. Bizler Türk gençliğini sokağa terk edemeyiz. Ülkemizin geleceğini oluşturan gençlerimizin Sosyal, kültürel ve eğitim yönünden donanımlı olması, her platformda ülkücü Türk gençliğinin örnek olmaları yönündeki çalışmalarımız devam edecektir. Rahmetli Alparslan Türkeş’in de ülkücü gençliğe hitaben ‘hepiniz birer Türk Bayrağısınız, onu kirletmeyin, lekelemeyin’ sözünü gençlerimizin kendilerine şiar edinmesi gerekmekte ve bu yolda son nefese kadar azmini ve kararlılığını sürdürmesi gerekir. Bu vesileyle her hafta Cumartesi günleri Muğla İl Halk Kütüphanesinde kitap okuyoruz. Okuyacağız, araştıracağız, tefekkür edeceğiz. Tüm halkımızı Muğla İl Halk kütüphanesine kitap okumaya davet ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 583 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.