Ülkücüler 12 ada için yürüdü

Ülkücüler 12 ada için yürüdü
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin 30 Ağustos'taki çağrısının ardından Ülkü Ocakları, İzmir'de "İstiklal İçin Kararlılık...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin 30 Ağustos'taki çağrısının ardından Ülkü Ocakları, İzmir'de "İstiklal İçin Kararlılık Yürüyüşü" düzenledi. Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, “Son zerremize kadar adalarımızın hakkını savunmak adına mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Sinem Korkmaz

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül’de “İstiklal İçin Kararlılık” yürüyüşü gerçekleştirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla yapılan yürüyüşte, 12 adayı temsilen 12 grup oluşturuldu. Yürüyüşte, her bir grupta 81 ili temsilen 81 ülkücü genç yer aldı. Maske ve sosyal mesafe kurallarıyla beraber Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, son düşmanın denize döküldüğü yer olan Gündoğdu Meydanı’nda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından sona erdi. Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, “Son zerremize kadar adalarımızın hakkını savunmak adına mücadele edeceğimizi belirtmek istiyor, geçmiş zamanda yaptığımız gibi düşmanı yine denize dökebileceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Ülkücüler 12 ada için yürüdü

Sonuna kadar adaların hakkını savunacaklarını belirten Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, “Bilge liderimiz, genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, 30 Ağustos’ta yaptığı açıklamada Türk gençliğine bir çağrıda bulunarak, 12 ada sorununu ortaya koymak ve adalar üzerindeki hakkımızı haykırmak adına bizlere oldukça milli ve tarihi yürüyüşü işaret etmişti. Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz, Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım önderliğinde çalışmalara başlayarak bu organizasyonun hazırlıklarını tamamladılar. Bu anlamda İzmir’de 9’uncu ayın 9’unda Saat 9’da ülkücü Türk gençliğinin adeta dünyaya bir uyarısı olacak şekilde Genel Başkanımızın önderliğinde Cumhuriyet meydanından başlayarak düşmanın denize döküldüğü muhit ve mıntıkaya kadar bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bizlerde Muğla Ülkü Ocakları olarak dünya tarihine geçecek böylesine anlamlı ve önemli olan programda ilimizi temsil etmek adına katıldık. İstiklal için kararlılık yürüyüşüyle birlikte liderimizin izinde genel başkanımızın emirleri doğrultusunda son zerremize kadar adalarımızın hakkını savunmak adına mücadele edeceğimizi belirtmek istiyor, geçmiş zamanda yaptığımız gibi düşmanı yine denize dökebileceğimizi ifade etmek istiyorum. Yunanistan bilmelidir ki, yüce Türk Milletinin her ferdi, sefer için hazırlıklıdır, teyakkuzdadır ve tarihi hakkı olan 12 ada için kan ve can vermekten kaçınmayacaktır” dedi.

Bu haber toplam 848 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.