Ulu Önder 81. Ölüm Yıldönümünde Muğla’da Anıldı

Ulu Önder 81. Ölüm Yıldönümünde Muğla’da Anıldı
SİNEM KARAKAYA- Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 81. Ölüm yıldönümünde Muğla’da anıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün...

SİNEM KARAKAYA- Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 81. Ölüm yıldönümünde Muğla’da anıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. yılı dolayısıyla, Muğla’da anma töreni düzenlendi.

Atatürk Anıtı’nda Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenk sunumunun ardından sirenlerin çalmasıyla Saygı Duruşuna geçildi. Daha sonra İstiklal Marşı okunarak bayrakların yarıya inmesiyle Ulu Önder’in ölümünün 81. yılı anıldı.

Program daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. yılı dolayısıyla düzenlenen anma törenine Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Milletvekilleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Müdürleri, Kurum Amirleri, STK’lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ulu Önder 81. Ölüm Yıldönümünde Muğla’da Anıldı

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Deniz Solmaz; “Atatürk'ün 57 yıllık hayatına mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımında 10 Kasım'ların önemi çok büyüktür. Eşsiz lider Atatürk, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyeti anlattığı Nutuk'a başlarken ülkenin içinde bulunduğu durumu şöyle anlatır: "Osmanlı Devleti'nin temelleri çökmüş, Osmanlı memleketleri tamamen parçalanmış, ortada bir avuç Türk'ün barındırdığı bir ata yurdu kalmıştı. Bu durum karşısında bir tek karar vardı, o da milli egemenliğe dayanan kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak. Temel ilke Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ülkem ancak tam İstiklal'e sahip olmakla gerçekleşir. O halde ya istiklal ya ölüm ya istiklal ya ölüm diyerek yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk tüm dünyaya meydan okuyarak dünya tarihine altın harflerle yazılan bir Kurtuluş Destanı yazmıştır ve yanan yıkılan Bir İmparatorluğun küllerinden yepyeni bir ruhla Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmuştur. Ömrünü yarınlara adayan her fırsattan çocukların gençlere seslenen ulu önder Atatürk Gençliğe olan inanç ve güveninin benim en büyük eserim dediğim Cumhuriyeti, 'Ey yükselen yeni nesil İstikbal sizindir Cumhuriyet'i biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz' sözleriyle göstermiştir. Bizler bugün bu güzel ülkede barış içerisinde yaşayabiliyorsak kadını ve erkeği ile omuz omuza barış içerisinde Çağdaş dünyada varlığımızı sürdürebiliyorsak bilimde sanatta ve sporda dünya çapında başarılar elde edebiliyorsak, tüm bu güzel duyguları ona ve onunla birlikte bu ülkeyi kuran ve kurtaran kahramanlarımıza borçluyuz.” dedi.

Ulu Önder 81. Ölüm Yıldönümünde Muğla’da Anıldı

Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlan ‘Yarınlara Adanmış Bir Ömür: Mustafa Kemal Atatürk’ adlı gösteri sunuldu. Daha sonra Yerkesik Ortaokulu öğrencileri tarafından 26 Bin 400 kapak kullanılarak yapılan çalışmalar gezilerek program son buldu.

Bu haber toplam 597 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.