Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi Alan Öğretmen ve Kurumlar Ödüllendirildi

Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi Alan Öğretmen ve Kurumlar Ödüllendirildi
Muğla’da ‘E-Twinning’ Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi alan öğretmenler ve okul müdürlerine yönelik ödül töreni düzenlendi.Sinem KARAKAYA-Milli Eğitim...

Muğla’da ‘E-Twinning’ Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi alan öğretmenler ve okul müdürlerine yönelik ödül töreni düzenlendi.

Sinem KARAKAYA-

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘E-Twinning’ faaliyetleri kapsamında Muğla’da Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi alan öğretmen ve kurum yöneticilerine yönelik Olgunlaşma Enstitüsünde ödül töreni düzenlendi.

Tanıtım videosu ile başlayan program, E-Twinning İl Koordinatörü Betül Şohoğlu’un sunumuyla devam etti.

Program kapsamında Muğla’da 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde toplamda 30 öğretmen, 27 okul Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi aldı. Ayrıca 5 okul ise E- twinning Okul Levhası kazanarak ödül almaya hak kazandı.

E-Twinning faaliyetlerinin mesleki eğitimlerine kattıklarıyla ilgili öğretmenler adına konuşma yapan Marmaris Armutalan Evrenpaşa Ortaokulu Bilişim öğretmeni Demet Mert; “2 015 yılında başladım E- twinning faaliyetlerine. Bu süreçte aldığım eğitimler, bu platformda katıldığım çevrimiçi seminerler, yüz yüze, toplantılar, konferanslar ortak olduğum tüm yerli ve yabancı proje ortağı öğretmenlerin deneyimlerinden edindiğim bilgiler beni kişisel ve mesleki anlamda çok geliştirdi. Bu gelişmeyi aslında öğrencilerimde de gözlemlediğim zaman E- twinning bende bir tutkuya dönüştü. Aslında şöyle bir baktığımda kaygımız oldu hep evde acaba çocuklarımızı boşluyor muyuz, aksatıyor muyuz onlarla ilgilenmeyi derken, geçen aralık ayında yapılan Antalya çalıştayına davet edildiğimde birinci sınıfa giden oğlum bana E- twinning posteri hazırlamış. Bütün harfleri bilmediği için yazamamış tam ama sarı ve mavi renkleri tutturmuş o zamsan anladım. Öğrenciyi odak alan E- twinning faaliyetlerinde, öğrencilerimin ortak okullarla yaptığı iş birliği iletişim çalışmalarında motivasyonlarının artığını gözlemledim bu süreçte. E- twinning sayesinde öğrencilerimin hatta benim yabancı dil becerilerimiz gelişti. Öğrencilerimin teneffüslerde oyun oynamak yerine, benim sınıfımın kapısında beklemesi farklı sınıfların öğrencilerinin bir sene sonra ki projeler için rezervasyon yaptırması beni inanılmaz motive ediyor. Öğrencilerim bu süreçte teknolojiyi daha verimli ve güvenli bir şekilde kullanmaya başladılar. Bakış açılarını geliştirdiler bu da çok önemli bir gelişme oldu. 2023 eğitim vizyonunu su taşıyan kaynaklardan biri olan E- twinning platformunu sunmaktan kendim ve çocuklarım adına çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Marka olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren başlayan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; “ Biz Milli Eğitim camiası olarak Muğla’daki tüm öğretmenlerimiz, çocuklarımız ve velilerimiz adına böyle bir projeye önderlik yaptığımız için öğretmenlerimi ve kurum müdürlerimi kutluyorum. E twinning gerçekten de bir marka oluşumu. Eğitimin markası 2014 yılından itibaren Bakanlığımızın E twinning projelerindeki markalaştıran önemli projelerden birisidir.  740 okulumuzdan 704 okulumuz E twinning portalına kayıtlı. Muğla’da o kadara güzel öğretimlerimiz var ki daha büyük projelere imza atacağımıza inanıyorum. Markalaşmanın en güzel projeleri E twinning projeleridir. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim. E twinning benim için çok önemli. Çünkü öğretmenin ve öğrencinin motivasyonunu artırıyor. Ana temasında motivasyon vardır. Marka öğretmenlerimizin sayısını arttırarak Muğla’nın motivasyonunu arttırmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğretmen ve kurumlara ödüllerini Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin takdim etmesiyle program son buldu.

Bu haber toplam 914 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.