Ulusarlarası Lisansüstü Eğetim Kongeresi

Ulusarlarası Lisansüstü Eğetim Kongeresi
Eğitim Kongresinde konuşan Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Estitüsü Müdürü Prof Dr. Ayşe Aktaş “ Şu anda Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksek...

Eğitim Kongresinde konuşan Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Estitüsü Müdürü Prof Dr. Ayşe Aktaş “ Şu anda Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksek Okulu, Ebelik Yüksekokulu, Sosyal Hizmet Yüksek Okulu öğretim üyeleri tarafından kurulan 25 Anabilim dalında; 11 Doktora, 23 Tezli Yüksek Lisans ve 13 Tezsiz Yüksek Lisans programında (1 örgün, 11 gece eğitimi, 1 uzaktan eğitim) Sağlık Yüksekokulu, Fen-Edebiyat Fakültesi, Beden Eğitimi Yüksekokulu, Tıp Fakültesi mezunu olan öğrenciye eğitim verilmektedir. Şu ana kadar 113 Tezsiz Yüksek Lisans, 246 Tezli Yüksek Lisans ve 39 doktora öğrencisi mezun edilmiştir. Eğitime devam eden öğrenci sayımız ise Tezsiz 219, Tezli 617 ve Doktora 79’dur. Enstitümüze bağlı anabilim dallarında 102 öğretim üyesi eğitim vermektedir. Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarımızdan mezun öğrencilerimiz; kendi fakülte ve Yüksek Okulların yanısıra yeni kurulan üniversitelerde öğretim üyesi olarak görev almaktadır. Tezsiz yüksek lisans mezunlarımız ise işlerinde yükselmek için veya iş ararken lisans mezunlarının bir adım önüne geçtikleri için daha kolay iş bulabilmektedirler” dedi.

Prof Dr. Ayşe Aktaş “Enstitümüz, Uluslararası standartta bilim adamı yetiştiren, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, paylaşımcı, araştırıcı, evrensel değerlerle bütünleşmiş, bilimde öncü olma gayretlerini sürdürerek, üniversitemiz bünyesinde, misyon ve vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarını devam ettirmektedir.Vizyonumuz, Sağlık Bilimleri alanında araştırmaları ve projeleri ile tercih edilen bir enstitü olmak, bilim adamı yetiştirmede en iyi seviyeye çıkabilmektir. Dünyamızın geleceğini, bilim adamları belirleyecektir. Bu nedenle Enstitümüz yüksek lisans ve doktora programları ile geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek ve insanlığı en yüksek değerlere taşımak için gayret göstermektedir. Öğrencilerin kendi potansiyellerini ortaya koymalarına fırsat vermek ve onların en üst seviyede bilim adamı olmalarını ve evrensel bilime katkıda bulunmalarını sağlamak, çağdaş çizgiyi yakalamış, bilimselliği ilke edinmiş elemanlar yetiştirmektir.Enstitümüz tarafından düzenlenen I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Enstitüsü Eğitim Kongresinde 90 konferans öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından sunulmuş olup, 80 sözlü bildiri, 10 poster sunumu da öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Gelecek yıllarda gelenekselleşmesini beklediğimiz kongremize bilime hizmet etmek isteyen tüm öğretim üyeleri ve öğrencileri bekliyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 655 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.