UMUDA YOLCULUK ÖLÜMLE BİTTİ

UMUDA YOLCULUK ÖLÜMLE BİTTİ
Muğla’nın Marmaris ilçesinde kaçakları Yunan adalarına taşıyan 5 metrelik fiber tekne battı, 7 kişi öldü, 6 kişi kurtarıldı, 2 kişi de kayıp.Olay,...

Muğla’nın Marmaris ilçesinde kaçakları Yunan adalarına taşıyan 5 metrelik fiber tekne battı, 7 kişi öldü, 6 kişi kurtarıldı, 2 kişi de kayıp.Olay, Marmaris’in Bozburun mahallesi açıklarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 15 kaçağın bulunduğu 5 metrelik fiber teknenin motoru Uzunada açıklarında arızalandı ve tekne sürüklenmeye başladı. Hafif dalgalı denizde kaçakların panik yapmasıyla tekne alabora oldu. Olayı gören balıkçılar bir yandan kaçakları kurtarmaya çalışırken bir yandan da Sahil Güvenlik’e haber verdiler. İran, Irak ve Suriye uyruklu oldukları öğrenilen kaçaklardan 6’sı balıkçılar ve Sahil Güvenlik tarafından kurtarılırken, 7 kişinin cesedine ulaşıldı, 2 kişi ise kayıp.

Kayıpları arama çalışmaları denizden ve havadan devam ediyor. Sağ kurtarılan kaçaklar Sahil Güvenlik botu ile Selimiye iskelesine getirildi, buradan ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Hayatını kaybeden 7 kişinin cesedi de yine aynı iskeleye getirildi ve Marmaris Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Selimiye iskelesine gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, “Dün gece saatlerinde denize açıldıklarını belirlediğimiz kaçaklardan kayıp olan 2'sinin de sağ olarak bulunması tek temennimiz. Kurtulan kaçakların ifadelerinden tamamının İran ve Irak uyruklu olduğunu belirledik" dedi.

Öte yandan kurtarma çalışmalarına havadan 2 helikopter, 1 uçak, denizden de 4 sahil güvenlik botunun katıldığı bildirildi.

Bu haber toplam 438 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.