"UMUT ESNAFIN EKMEĞİ"

"UMUT ESNAFIN EKMEĞİ"
***Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, 1 Haziran itibariyle kademeli normalleşme kapsamında yeniden faaliyete geçen işletmelerin bir nebzede olsa rahatladığını söyledi.***Hala faaliyete...

***Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, 1 Haziran itibariyle kademeli normalleşme kapsamında yeniden faaliyete geçen işletmelerin bir nebzede olsa rahatladığını söyledi.

***Hala faaliyete geçemeyerek açılacakları günü bekleyen birçok esnafın olduğunu dile getiren Güven Akarken, "Esnaf umutlu, umutta esnafın ekmeği" dedi.

Sinem Korkmaz

Kademeli normalleşme kapsamında 1 Haziran itibariyle yeniden açılan restoran ve kafeler müşterilerine hizmet vermeye başlarken, henüz açılamayan işletmeler dört gözle yeni kararları bekliyor. Esnafın kademeli normalleşme sürecine geçilmesiyle rahatladığını dile getiren Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, "Esnafımız 1 Haziran itibari ile ekmeğinin derdine düştü" dedi.

"UMUTLARIMIZ YEŞERİYOR" 

Aşılanma konusunda bir sıkıntı görünmediğini ve bu durumun umutları yeşerttiğini söyleyen Güven Akarken, "Esnaf umutlu, umutta esnafın ekmeği. Dolayısıyla bu açılmalar yeterli mi, hayır. Biz 'buna da şükür' diyoruz. 'Bismillah' diyerek esnafımızın artık gideceği bir işi var olarak görüyoruz. Kahveciler, kafeteryacılar ve oyun salonları çok uzun süredir kapalı olmalarından dolayı bu tarz işletmelerin sahipleri psikolojik olarak çok yıprandı. Maddi sorunların yanı sıra ailevi sorunlar ortaya çıkmaya başladı ve bu süreçte üzülerek belirtmeliyim ki boşanmalar arttı. Nu da bizim içimizi acıttı. Esnafımız 1 Haziran itibari ile ekmeğinin derdine düşmüştür. İnşallah Ağustos ayı itibari ile özellikle kahvelerde oyunların serbest olacağı yönündeki umutlarımızı taze tutuyoruz. Yeme içme sektöründe ise 21.00 olan kapanış saatlerinin 00.00'a kadar uzatılacağını umut ediyoruz. Medyada izlediğimiz üzere ülkemizde aşı konusunda bir sıkıntı görünmüyor. Bu durumda umutlarımızı yeşertiyor" dedi.

"BÜTÜN İŞLETMELERİN AÇILMASI GEREKİYOR"

Ruhsat problemi olan ve açılacaklarını günü umutla bekleyen birçok esnafın bulunduğunu vurgulayan Akarken, "Hala alkol ruhsatı problemi dolayısıyla faaliyete geçememiş birçok işletmemiz var. Bu esnaflarımız bu sıkıntıları yaşamaya devam ediyorlar. Bu esnaflarımızın da belli kurallar çerçevesinde açılması gerekiyor. Fakat burada esnafımıza da seslenmek istiyorum. Özellikle yeme içme sektöründe dükkan işleten bazı esnafımız daha ilk günden kuralları hiçe sayarak hakikaten şu çektiğimiz sıkıntıları yok sayarak, aç gözlülükle on kişilik mekana yirmi kişi alarak birçok insanın hakkına el uzatıyorlar. Bunların cezasını esnaf olarak hepimiz çekeceğiz. Bu tarz hatalarda kapanmalar tüm esnafı etkiliyor. Bu hataları yapan esnafımızdan rica ediyoruz. Diğer esnafların haklarına girmesinler. Bir gün yapacağı satışı her gün yapabilmesi için kurallara uyulması gerekiyor. Hatalı davranırsak yeniden kapanırız ve bu açılmalar maalesef kolay sağlanmıyor. Allah korusun yüreğimiz cız ediyor tekrar kapanmalar gündeme gelir diye. Esnaf olarak bu sefer gerçekten kaybederiz. Gerçi artık kaybedecek bir şeyimiz de kalmadı. Borçlanabileceğimiz bir alan bile kalmadı, tüm borçlarımızı doldurduk. Artık çalışma ve borç kapatma dönemi diyerek çalışalım. Hep beraber kurallara uyalım" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 324 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.