ÜNİGFB’den TFF’ye sert tepki

ÜNİGFB’den TFF’ye sert tepki
Muğla Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu (ÜNİGFB) Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) açıkladığı harcama limitleri hakkında açıklama...

Muğla Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu (ÜNİGFB) Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) açıkladığı harcama limitleri hakkında açıklama yaptı. Taraftar grubu adına açıklama yapan Topluluk Başkanı Özgür Düş, “Limitin doldu TFF. Muğla ÜNİGFB olarak harcama limitlerinin, asla kabul edilemez ve uygulanamaz düzeyde olduğu görüşündeyiz” dedi.

Haber Merkezi

Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkladığı harcama limitlerine taraftar gruplarının tepkileri çığ gibi büyüyor. Muğla Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler Topluluğu Başkanı Özgür Düş, konuyla ilgili açıklama yaparak, “Muğla ÜNİGFB olarak harcama limitlerinin, asla kabul edilemez ve uygulanamaz düzeyde olduğu görüşündeyiz. Ya siz düzelecek adaleti sağlayacaksınız. Ya da biz size adalet nedir onu tattıracağız” dedi.

ÜNİGFB Başkanı Özgür Düş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Transfer sezonunun açılması ile beraber açıklanan harcama limitleri, tam anlamıyla vasıfsız TFF’nin ve ceketsiz Nihat’ın fiyaskosudur. Muğla ÜNİGFB olarak harcama limitlerinin, asla kabul edilemez ve uygulanamaz düzeyde olduğu görüşündeyiz. Belli başlı kulüplerin menfaatleri için kurulmuş Bankalar Birliği komedisinin içine dahil olmayan Fenerbahçe’mize yapılan harcama limitlerindeki bu haksızlık alenen bize ve Türk futboluna yapılan kumpastır. Türk futbolunun adil rekabet ortamından uzaklaşacağını ifade eder, harcama limitlerinin gerçekçi bir yaklaşımdan uzak ve sürdürülemez olduğunu vurgularız. Türk sporunun mihenk taşı olan Fenerbahçe’yi karşınıza alarak yapacağınız her işi size kendi sonunuzu getirmekten başka bir şey kazandırmayacaktır.  Fenerbahçe Spor Kulübü’nün hali hazırda sözleşmesi devam eden oyuncularının yükümlülükleri kulübümüz için açıklanan 154 milyon TL ( 18.8 milyon Euro) limitin çok üzerindedir.  Bu durum, yeni sezonda da kulübümüzün transfer yapmasına engel olmaya çalışılacağı, hiç yeni transfer yapmadığımız durumda dahi 2021/22 sezonunda kulübümüzün 3 puanının silineceği ve buna ek olarak Transfer Yasağı, Kadro Sınırlaması ve Para Cezası yaptırımlarından biri ve ya birkaçı uygulanacağı anlamını taşımaktadır.”

“VERİLEN KARARLARA KARŞI MOTTOMUZ BEİN SPORTSUN İPTALİDİR”

TFF’nin bu kararı ile kulüplerinin de radikal kararlar almasını beklediklerini söyleyen Özgür Düş, “Muğla ÜNİGFB olarak bugünden itibaren verilen kararlara karşı mottomuz Bein Sports iptal’den başka bir şey değildir. Bizi çekmek istediğiniz bu kirli düzeni elbet başınıza yıkacağız.  Ayrıca bu düzen sebebiyle ara transfer döneminde şampiyonluk yolunda önümüzü kesen TFF’nin yaz döneminde de kamuoyuna sürdüğü bu skandal sonucunda kulübümüzün radikal kararlar almasını bekliyoruz. Muğla ÜNİGFB,  yönetimimizin alacağı her radikal kararın hem tribünde hem kamuoyunda gerekirse sokaklarda sonuna dek arkasında olacaktır.  Onlar bizim nasıl geldiğimizi iyi bilirler.  Ya siz düzelecek adaleti sağlayacaksınız. Ya da biz size adalet nedir onu tattıracağız” dedi.

Bu haber toplam 895 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.