Üniversite ile Afet Farkındalık Eğitimi işbirliği protokolü imzalandı

Üniversite ile Afet Farkındalık Eğitimi işbirliği protokolü imzalandı
Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi arasında, afet ve acil durum ile sivil savunma faaliyetlerine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.Muğla Valisi...

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi arasında, afet ve acil durum ile sivil savunma faaliyetlerine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi arasında “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında yürütülecek afet farkındalık faaliyetleri, afet ve acil durum ile sivil savunma faaliyetlerine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen işbirliği protokolüne Vali Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Özkan katıldı.

İşbirliği protokolünün amacının Muğla düzeyinde afet ve acil durum farkındalığının arttırılarak afet risklerinin azaltılmasına yönelik taraflar arasında yapılacak işbirliğinin çerçevesinin belirlenmesine, üniversitenin ve bağlı birimlerindeki hizmet sundukları öğrencilerin ve akademisyenlerin afet ve acil durumlara hazırlık çalışmaları ve “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında yürütülecek faaliyetlerin eşgüdümlü olarak yürütülmesini sağlamak olduğu ifade edildi.

İmzalanan protokol kapsamında kamuoyuna yönelik eğitici, aydınlatıcı ve bilgilendirici faaliyetlerin koordinasyonunun sağlanması, afet farkındalığı, sivil savunma ve seferberlik hizmetleri gibi çeşitli eğitim faaliyetlerinin düzenlenmesi, eğitim ve tanıtma faaliyetleri kapsamında kullanılacak her türlü görsel, işitsel yazılı materyalin hazırlanmasının sağlanması, afet risk azaltma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitimler düzenlenmesi, AFAD gönüllüsü kazanımına yönelik çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.