Üniversite ile İl Müdürlüğü arasında protokol imzaladı

Üniversite ile İl Müdürlüğü arasında protokol imzaladı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörlüğü İle Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında kurumlar arası çalışmalar yapılacak.Sinem...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörlüğü İle Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında kurumlar arası çalışmalar yapılacak.

Sinem Korkmaz

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörlüğü İle Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük Binası Senato salonunda imzalanan işbirliği protokolüne göre, ilgili kurumlar arasında, kurumların misyon ve vizyonlarına uygun olarak, çeşitli eğitim faaliyetleri, yöreye özgün sosyal sorunların çözümüne yönelik projeler geliştirilmesi ve ilgili kurumların İnsan kaynaklarının desteklenmesi bağlamında kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine dönük ortak çalışmalar yapılması amaçlanıyor.

“UZUN VADELİ ÇALIŞMALARI AKADEMİK DESTEK İLE YAPMAK İSTEDİK”

Engellilere, kadınlara, çocuklara ve yaşlılara hizmetler üretirken akademik desteğe ihtiyaç duyduklarını dile getiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, “Biz Muğla Aile Çalışma Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü olarak Muğla’da çeşitli çalışmalara adım atmak istediğimizde bize öncülük yapan hocamız sağ olsun tüm kapıları açtı. Hedefimiz; Biz, Aile Çalışma Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü olarak toplumu en uç kısmındaki insanlara hizmet üretiyoruz. İhtiyaç sahibi insanlara, engellilere, kadınlara, çocuklara, yaşlılara hizmetler üretiyoruz. Fakat hizmetleri üretirken de çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu sorunların çözümü ile ilgili akademik desteğe ihtiyaç duyduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü uzun vadeli yapılacak olan çalışmalar, akademik destek olmadan da akademik projeksiyon gerçekleşmeden karşılığını bulması ve uzun vadeli çözümler olmasını uzun vadeli çözümleri engellediğini düşündüğümüz için böyle bir yapıyla hareket edelim istedik. Muğla’da risk haritası oluşturarak, avantaj ve dezavantajımızı akademik desteklere ortaya çıkaracağız. Bundan sonraki süreçte protokolle birlikte bu çalışmalara öncelik vereceğiz. Şu aşamada biz Muğla ilinde sosyal hizmetin temel mantığı olan koruyucu ve önleyici hizmetleri öncelliklime ve risk haritasını oluşturmak ve bu risk alanlarına göre hizmet modeli geliştirmek için üniversiteden destek talep ettik. Hocamızda sağolsun bize çok büyük bir destek sağladı. İnşallah Muğla’ya bu anlamda daha geniş kapsamlı bir hizmet sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

“BÖYLE BİR PROTOKOL İMZALAYACAĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek ise, kent ile entegrasyona çok önem verdiklerini belirterek, “Asıl amaçları öğrenci yetiştirmek. Ama artık üniversite dediğimiz zaman topluma hizmet daha açık olmaya başladı. Bizde üniversite olarak bunun farkındayız ve bunu birçok söylemde gündeme getiriyoruz. Bugün yine Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Üniversitemizin imkânlarını müdürlüğümüze sunacağımızı verilen protokolü imzalamak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Ben böyle bir protokol imzalayacağımız için çok mutluyum. Çünkü bizim en önemli hedeflerimizden biri ise bu topluma hizmet, bölgeyle, şehirle entegrasyon tabi birçok hizmet alanında mesela bu tarz çok da önemli bir alan aslında yani ihtiyacı olan bireylere yardım edilmesidir. Aynı zamanda bu kişilerle muhatap olan bu kişilere bakmakla yükümlü olan eğitici öğreticilere de eğitim verilmesi gereklidir. Bizim üniversitemizin bu konudaki alt yapısı oldukça üst düzeyde. Alt bu alt yapıdan müdürlüğümüzün de yararlanması çok doğal ve bizde bunu vermek zorundayız. Bu vesileyle bu işi biraz daha üst seviyede seslendirmiş olduk.  Dolayısıyla ben protokolde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 420 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.