Üniversite Öğrencileri Eylemde

Üniversite Öğrencileri Eylemde
SİNEM KORKMAZ- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, ulaşım zammına imza kampanyası başlattı. Geçtiğimiz aylarda ulaşıma yapılan zamlar...

SİNEM KORKMAZ- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, ulaşım zammına imza kampanyası başlattı. Geçtiğimiz aylarda ulaşıma yapılan zamlar büyük tepkiye yol açmıştı. Özellikle öğrencilerin isyan ettiği zamlar için eylemler yapılmıştı. Zamların geri çekilmemesi üzerine öğrenciler, yapılan zammın geri çekilmesi için sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı.

Geçtiğimiz aylarda ulaşıma yapılan zamlar büyük tepkiye yol açmış ve öğrencileri isyan ettirmişti. Zamlı ulaşım fiyatlarının düşmemesi üzerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri sosyal medyada imza kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya; “Öğrenci Düşmanı Muğla” başlığı ile yayınlanıyor. Bu başlık altında paylaşım yapan öğrenciler, gönderilere Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni de etiketleyerek tepkilerine dile getiriyor ve imza istiyorlar.

“Sizleri Oraya Getirenlerin Kimler Olduğunu İyi Hatırlayın”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri tarafından başlatılan imza kampanyasında, şu anlık 500 imza hedefleyen öğrenciler 300’ü aşkın imza toplamış bulunuyor. Öğrencilerden büyük destek ve ilgi gören kampanyada imza oranı her dakika artıyor. Kampanya kapsamında verilen bağlantıya tıklanıldığında öğrencilerin birde açıklaması bulunuyor.

Haklıyı haksızı ayırt edebildiklerini vurgulayan öğrenciler, açıklamada şu ifadelere yer verdiler; “Bizler aylık 500 lirayla geçim sağlayan öğrencileriz. Çoğumuzun ailesi sadece eve giren tek bir asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışıyor. Kimilerinin evine giren asgari ücreti bile yok. Bizler sadece yol ücreti olarak bu fiyatı ödersek nasıl geçim sağlayacağız. Sizleri oraya getirenlerin kimler olduğunu iyi hatırlayın. Sizler için kimlerin canla başla çalıştığını unutmayın. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarıyız. Haklıyı haksızı ayırt edebiliyoruz ve sonuna kadar da hakkımızı savunacağız. Muğla bu sefer susmayacak.”                   

Bu haber toplam 886 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.