Üniversite Öğrencileri Otogarda Çiçekle Karşılandı

Üniversite Öğrencileri Otogarda Çiçekle Karşılandı
NEVAL ÇOLAK-Muğla protokolü öğrencileri otogarda karşıladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni kazanan ve kayıt yaptırmak için kente gelen öğrencileri...

NEVAL ÇOLAK-Muğla protokolü öğrencileri otogarda karşıladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni kazanan ve kayıt yaptırmak için kente gelen öğrencileri Muğla protokolü geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çiçekler ile karşıladı.

Öğrenciler ve ailelerine hoş geldin karşılaması yapılan tören Muğla otogarında gerçekleşti. Otogarda üniversiteyi kazanan, kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere ve ailelerine bilgi verilmek amacıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Menteşe Belediyesi tarafından stantlar kuruldu. Stantlarda ikramda bulunarak, öğrenci ve ailelerle sohbet edildi.

Valilik, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Menteşe Belediyesi işbirliğinde düzenlenen törende Muğla otogarına otobüs ile gelen ve yeni kayıt yaptıracak öğrenci ve aileleri protokol üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Öğrenci karşılama törenine Muğla Vali Yardımcısı ve aynı zamanda Menteşe Kaymakamı  Caner Yıldız, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Çevik, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Törende konuşma yapan Muğla Vali Yardımcısı ve aynı zamanda Menteşe Kaymakamı  Caner Yıldız; “Sevgili öğrenciler ve aileleri sevginin, hoşgörünün gülen yüzün şehri Muğla’ya hoş geldiniz. Muğla’dan mutlaka mutlulukla ayrılacaksınız. Çünkü Muğla’nın suyunu içen bir daha kolay kolay terk edemiyor. İnşallah eğitim ve öğretiminiz sonunda yüksek lisansınızı da, doktoranızı da burada yaparsınız. Kamu görevinizde olur ise burada devam ettirirsiniz. Çünkü Muğla, güzel ülkemizde güzel bir köşe. Güvenlik ve huzur içerisinde olan bir İlimiz. İnşallah bu şekilde devam edecektir. Özellikle öğrenci arkadaşlarımızın kalma sorunlarıyla ilgili eskiden biraz daha fazla sorunlar vardı. Şimdi Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun çalışmasıyla önümüzdeki sene 4 bin kişilik yeni yurdumuz yapılıyor. 2 bin kişilik yurt mayıs ayında açılacak, 2 bin kişiliği ise önümüzdeki Aralık ayında hizmete girecek. Daha da çalışmalarımız, projelerimiz var. İnşallah bu sorunu da atlatmış olacağız. Bizim kapımız, makamımız her zaman açık. Sorunlarınız, sıkıntılarınız olduğu takdirde biz sizleri dinlemeye hazırız. Hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız, belasız bir eğitim, öğretim hayatı diliyorum.”  Dedi.

Dinamik ve hızla gelişen bir üniversite olduklarını dile getiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük; “Öğrencilerimiz ve aileleri şehrimize, üniversitemize hoş geldiniz. Rektörümüz bugün Ankara’da proje ve yatırım takibi yapmakta. Dinamik bir üniversiteyiz. Sürekli hızla gelişiyoruz. 21 fakültemiz 50 bine yakın öğrencimiz var. Bu sene puanlarımız gayet arttı, doluluk oranımız yüzde yüz. Başarılı bir üniversite, huzurlu bir şehirdir Muğla. Burada olmaktan eminim sizde mutluluk duyacaksınız. Ailelerin de hiç üzülmemelerini, burada onların yalnız kalmayacağını, her zaman üniversite olarak, valiliğimiz, belediye başkanlığımız ve emniyet müdürlüğümüz olarak huzurlu bir şekilde onlar için elimizden gelen çabayı göstereceğimizi belirtmek istiyorum. 50 bin kişilik ailemizin bir parçasısınız. Sadece mezun olana kadar değil mezun olduktan sonra da bu ailenin gururla anacağı üyelerimiz olacağınıza eminiz. Hoş geldiniz, şehrimize değer kattınız.” Şeklinde konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni kazanan ve kayıt yaptırmak için gelen öğrenci ve ailelerine Muğla’yı tercih ettikleri için teşekkür eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban; “Muğla’mızı tercih edip Muğla’da yaşamayı, Muğla’da eğitim, öğretim görmeyi tercih eden sevgili öğrenciler ve değerli aileleri, kalite yönünden kendini ispatlamış bir üniversite, hoşgörünün, sevginin, saygının temeli olduğu Muğla şehrinde yaşamayı, eğitim, öğretim görmeyi tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür eder, tebrik ederim. Sayın anneler, babalar artık çocuklarınız ikinci bir ailenin yanında. Muğla üniversitesiyle, belediyesiyle, valisiyle, kaymakamlığıyla büyük ve güvenli bir ailedir. Artık çocuklarınız bizim yanımızda, bizim güvenimiz altındadır. Yüreğiniz rahat olarak evlerinize dönebilirsiniz. Çocuklarınız burada hem kaliteli eğitim görecek hem kaliteli bir şehirde yaşayacak hem de sevginin, saygının, hoşgörünün temel olduğu ilde insanlarımızla beraber yaşayacaktır. Bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve huzur dilerim.” Dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere protokol üyeleri tarafından çiçek verilerek toplu hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi. Öğrenciler otogardan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ulaşım araçları ile ücretsiz olarak kayıt için üniversiteye götürüldü.

Bu haber toplam 619 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.