Üniversite Öğrencisi Bağımsız Milletvekili adaylığını açıkladı

Üniversite Öğrencisi Bağımsız Milletvekili adaylığını açıkladı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi öğrencisi Muhammed Çabuk (21) Muğla Bağımsız Milletvekili adaylığını açıkladı. 18 Mart Çanakkale’nin zaferi öncesi Atatürk gençliği olarak, görevi devraldıklarını...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi öğrencisi Muhammed Çabuk (21) Muğla Bağımsız Milletvekili adaylığını açıkladı. 18 Mart Çanakkale’nin zaferi öncesi Atatürk gençliği olarak, görevi devraldıklarını belirten Çabuk, “Biz partisizler ve yeni nesil tam bağımsız gençler olarak siyasete yeni bir soluk yeni bir çıkış yolu sergilemenin peşindeyiz” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi öğrencisi Muhammed Çabuk,  Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde bulunan Sınırsızlık Meydanı'nda gerçekleştirdiği basın açıklaması ile Bağımsız Muğla Milletvekili adaylığını açıkladı. Sosyal medya üzerinden öğrencilerle günümüz sorunlarını konuştuklarını söyleyen Çabuk, “Artık ben sorun dinlemek değil sorunlara çözüm olmak istiyorum” dedi.

“TEK BİR ÇIKIŞ YOLU VARDIR O DA SİYASET YAPMAKTIR”

Milletvekili seçimlerine kadar Muğla’yı karış karış gezeceğini ifade eden Muhammed Çabuk, “Partili hayat Türkiye’yi 1946’dan beri hep bölüp ayrıştırmış ve bu günlere getirmiştir. Artık çıkış yolu bulmamız gerektiği düşüncesi içerisindeyiz ülkemiz için insanımız, Muğla’mız ve 13 tane ilçemiz için içinde bulunduğumuz bu durumdan tek bir çıkış yolu vardır o da siyaset yapmaktır. Siyaseti nerede ve nasıl yapacağız? Bunu çok düşündük fakat görüyoruz ki bu iş particilikle olmuyor insanlara partizan bir tutum sergilemeye sebep oluyor ve ayrıştırılıyoruz. Türk milleti olarak barış ve kardeşlik ile tutunan bir millettik fakat günümüz Türkiye’sinde partiler bizleri görüyoruz ki bölmüştür. Biz partisizler ve yeni nesil tam bağımsız gençler olarak siyasete yeni bir soluk yeni bir çıkış yolu sergilemenin peşindeyiz. Muğla bağımsız milletvekili adayı olarak karşınızdayım yarın ki süreçte de halkımızın desteği ile inanıyorum ki parti genel başkanlarının karar vermesiyle değil halkın vereceği destekle parlamentoda olup gerçek bir milletvekili olacağım. Genel başkanların ve partilerin milletvekili değil halkın seçtiği milletvekili olmanın onurunu ve gururunu hep beraber yaşayacağımız yarınlara yürüyoruz. Gece gündüz halkımın sorunları için onlarla birlikte ekonomiden, sosyal hayatta içine düştüğümüz bu durumdan halkımızı çıkarmak için parlamentoda olmamız gerekiyor. Bu nedenle karşınızdayım, bu nedenle demokrasiyi insan haklarını, adaleti kardeşliği ve kendi değerlerimizi özünde artık hayata geçirmenin zamanı gelmiştir. Bugünün yarını yoktur saygı değer basın mensuplarından ve halkımdan destek bekliyorum. Bu desteği benim için değil hepimizin geleceği için vermelisiniz. Geleceğimiz karanlıklara değil aydınlıklara çıkmak zorundadır. Ülkemiz sorunlarla boğuşuyor. Sosyal hayatımızdan toplumsal hayatımıza eğitime her alanda sorunlu bir Türkiye gerçeği var. Dünya turizminin başkenti Muğla maalesef şuanda can çekişiyor. Tarımın ve hayvancılığın başkenti ama maalesef can çekişiyor. Üniversitemiz can çekişiyor, kısacası toplumumuz can çekişiyor” dedi.

“DEĞİŞTİRMEK İÇİN GELİYORUM”

Muğla’ya yeni bir soluk olmak istediğini söyleyen Çabuk, “Arkadaşlar gerçek survivor işte tam olarak burası, televizyonda izledikleriniz değil. Gelin bu aydınlığı hep beraber kıvılcımlayalım. Halkımız ve medyamızın vereceği destekle Türkiye’de ve Muğla’da yeni bir süreç başlatalım. Bundan başka çıkış yolumuz yoktur. Değiştirmek için geliyorum taze kan olarak geliyorum bana bu fırsatı verin istiyorum. Ülkemize, Muğla’mıza yeni bir soluk aldıralım seçim zamanı değil geçim zamanı yanınızda olacak bir milletvekili istemiyor musunuz? Eğer istiyorsanız o benim, o biziz ve birlikte başaracağız” dedi.

“YEREL BASIN SIKINTIDA”

Açıklamasında yerel basının sıkıntılarına da değinen Bağımsız Milletvekili Adayı Çabuk, “Yerel basın can çekişiyor, ekonomik sıkıntı yaşıyor. Basın demokrasinin dördüncü kalesi ama yerel basın yeterli ekonomik güce sahip değil. Vereceğiniz destek sizlere güzel bir gelecek ile dönecektir saygıdeğer basın mensubu arkadaşlarım. Her sorunu çözmeye söz veriyorum bakın çözülemeyecek hiçbir problem yoktur. Basına söz veriyorum işçinin, öğrencinin, köylünün, emekçinin, esnafın kısacası Muğla’da ki her kesiminin yanında olacağım ve bu sorunlarınız Ankara’da parlamentoda çözüleceğini biliyorum. Beni Ankara’ya gönderin, bakın sorumlu olduğumuz her olayda halk artık, ‘Çabuk gel Muhammet’ diyebilecek. Sorunlarımız o kadar çok ki. Adliyelerimiz saray gibi, hastanelerimiz şehir gibi. Hapishanelerimiz ise dolup taşmış vaziyettedir. Ben artık Muğla adliyesine uğramayacağımız bir Muğla istiyorum, Onun için bana fırsat verin, artık gençlerimizin işsizliğine çare bulalım” şeklinde konuştu.

“CESUR BİR DELİKANLI OLARAK BU VATANA HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

Açıklamalarında Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çeken Çabuk, “21. yüzyılda halen kadınlarımız öldürülüyor. Artık yeter diyorum cesur bir delikanlı olarak bu vatana hizmet etmek istiyorum. Gençleri kimse anlamıyor ama artık onların sözlerinin dinlendiği birlikte çözümler üretildiği bir Muğla hayal ediyorum. Sizlere söz veriyorum tüm Türkiye’nin hayran kalacağı bir vekil olacağım. Gerçek bir vekil lütfen bunun altını çiziyorum gerçek bir vekil olacağım. Atatürk’ün gençliği nerede diyen büyüklerime sesleniyorum işte tam olarak ve tam bağımsız olarak buradayız artık biz bunları konuşmak değil hayata geçirmek istiyoruz. İnsanlar artık akşam olunca karnını doyurmanın derdine düşmüştür. Benim adım Muhammed Çabuk. Sorunlarınızı çabuk, çabuk çözeceğime söz veriyorum. Verin yetkiyi görün etkiyi diyorum. Bu yola kendi imkanlarımla çıkıyorum ve hatta cebimde olmayan beş kuruş paramla. İstiklal marşımızın emrettiği gibi korkmuyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe hitabede bizlere seslenişini derinden hissediyorum. Partisizim, partiler bu işi hazine yardımı ile yapıyorlar. Ben ise hazine ile değil halkımızın yardımı ve birliği ile bu işi başaracağım. O yüzden Muğla halkından ve bana inanlardan maddi destek göreceğimi biliyorum. Kıymetli okurlar sizlerle buluşmanın heyecanı yaşıyorum en kısa sürede maddi eksiklerimizi tamamlayıp hepinizin dertlerini dinlemeye ve çözümler üretmeye geleceğime söz veriyorum. Son 6 ay değil her gün yanınızda olacağım” dedi.

Bu haber toplam 735 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.