Üniversite, şehirle bütünleşme için düğmeye bastı

Üniversite, şehirle bütünleşme için düğmeye bastı
***Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Muğla ilinde yer alan kurum ve kuruluşlarla iletişiminin arttırılması ve olası işbirliği olanaklarının karşılıklı...

***Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Muğla ilinde yer alan kurum ve kuruluşlarla iletişiminin arttırılması ve olası işbirliği olanaklarının karşılıklı olarak belirlenerek, üniversite-şehir entegrasyonunun geliştirilmesi amacıyla başlattığı çalıştayın ikicisi sağlık alanındaki fakültelerin dekanlarının sunumlarıyla gerçekleştirildi.

***Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Üniversitenin bölgesini tespit etmesi, bölgesinin katma değerini arttırması, üretkenliğini arttırması hem ulusal, hem uluslararası arenada üniversitesini bir marka şehir haline getirme yolunda katkılarda bulunması üniversitenin artık hedefidir” dedi.

Süleyman Akbulut

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin her alanda bilimsel çıktılarının, sosyal, kültürel ve ekonomik etkilerinin Muğla'daki kurum ve kuruluşlarla paylaşıldığı üniversite-şehir entegrasyonu çalıştayların ikincisi gerçekleştirildi.

İlki, Mühendislik, Teknoloji, Fen ve Mimarlık Fakültelerinin dekanlarının sunumlarının oluşturduğu toplantının ikincisi sağlık alanındaki fakülteler olan Tıp, Sağlık Bilimleri, Fethiye Sağlık Bilimleri ve Diş Hekimliği fakültelerinin dekanlarının sunumlarıyla devam etti.

Düzenlenen çalıştaya, üniversitenin akademik ve idari yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kampus içindeki Öğrenci Sarayında gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, toplantının amacını anlattı.

Göreve başlayalı bir buçuk yılı geçtiğini hatırlatan ve bu süre zarfında öncelikli olarak üniversitelerinin eksikliklerini tamamlamak üzere yola çıktıklarına değinen Rektör Çiçek, “Çok yoğun çalıştık ve artık bugün itibariyle üniversitemizin alt yapısı dediğimiz zeminini oluşturduk. Bu zemin üzerinden artık yeni projeler, büyük projeler oluşturmayı hedefliyoruz. Bir üniversitenin olmazsa olmazı olan üçayağı vardır. Bunlardan biri eğitim, öğretimdir. Öğrenci olmazsa bizim varlığımızın anlamı yok. Bunun yanı sıra ARGE boyu, bir diğeri ise spor, kültür ve sanat boyutudur. Bu üçünün de var olan bir üniversitenin olmazsa olmazı ve artık üniversiteden beklenen bir diğer fonksiyon üniversite-şehir entegrasyonudur. Üniversitenin bölgesini tespit etmesi, bölgesinin katma değerini arttırması, üretkenliğini arttırması hem ulusal, hem uluslararası arenada üniversitesini bir marka şehir haline getirme yolunda katkılarda bulunması üniversitenin artık hedefidir. Bu bağlamda alt yapımızı oluşturduk, ARGE açısında da oldukça belirli bir seviyeye geldik, yurt içi ve yurt dışı projelerimiz var. Artık sizlerle bir arada bölge için, bölgedeki kuruluşlar ve insanlar için bölgenin etkinliğini daha çok arttırıcı, gelirlerini daha çok arttırıcı faaliyetlerde bulunmak istiyoruz. Bir çalıştay planladık. Bu çalıştayları kategorilere ayırdık. İlk çalıştayımızı Fen, Mühendislik ve Teknoloji ağırlıklıydı. Bugün ise ağırlıklı olarak sağlık ile ilgili çalıştay düzenleyeceğiz. Sağlıkla ile ilgili beraber neler yapabiliriz, nasıl çalışabiliriz bunu tartışacağız” dedi.

Rektör Çiçek'in konuşmasının ardından sırasıyla Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kılıçhan Bayar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Demirbaş ve Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Fatmagül Yur tarafından fakültelerin çalışma alanlarına ilişkin 10'ar dakikalık sunum yapıldı.

Sunumların sona ermesiyle oluşturulan masalarda üniversitenin sağlık alanındaki fakültelerinin yöneticileri katılımcılarla bir araya gelerek, üniversite-şehir entegrasyonunun sağlanmasına yönelik sağlık alanında yapılabilecek çalışmaların yanı sıra, sorun ve çözüm önerilerine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Bu haber toplam 708 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.