Üniversite Senatosu, Bahar yarıyılı için toplandı

Üniversite Senatosu, Bahar yarıyılı için toplandı
Muğla Üniversitesi Senatosu toplandı. Senato, güz yarıyılında uygulamalı dersi olan bölümler için aldığı yüz yüze eğitim kararını sürdürürken, YÖK’e pandemi sürecinde esneme olması halinde, uygulaması uzaktan olan...

Muğla Üniversitesi Senatosu toplandı. Senato, güz yarıyılında uygulamalı dersi olan bölümler için aldığı yüz yüze eğitim kararını sürdürürken, YÖK’e pandemi sürecinde esneme olması halinde, uygulaması uzaktan olan bölümlerin öğrencilerini de bitime son 4-6 hafta yüz yüze eğitime çağırabileceğini duyurdu.

Süleyman Akbulut

Coronavirüs salgınıyla etkin mücadele süreci devam ederken, üniversitelerdeki eğitim-öğretim süreci gündemini koruyor.

Güz yarıyılı için olağanüstü toplanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Senatosu, uygulamalı dersi olan Tıp Fakültesi 4, 5, 6. sınıf, Sağlık Bilimleri Hemşirelik Bölümü 4. sınıf, Diş Hekimliği 1 ve 2. sınıf, Fethiye Sağlık Bilimleri Hemşirelik 4. sınıf derslerinin yüz yüze, diğer derslerin ise, uzaktan yapılmasını kararlaştırmıştı.

Üniversite Senatosu, bahar yarıyılı içinde dün bir kez daha toplandı. Senato, güz yarıyılında uygulamalı dersi olan bölümler için olan yüz yüze, diğer derslerin ise, uzaktan yapılması kararını sürdürdü. Bu kararla güz yarıyılında olduğu gibi Muğla’da yüz yüze yaklaşık 700 öğrencinin eğitim görmesi bekleniyor.

Öte yandan YÖK’ün üniversitelerin salgınla mücadele tedbirlerine yönelik güz yarıyılı için aldığı kararların dışında bahar yarıyılı için de bir görüş ve önerisinin olup olmadığını sorduğu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu’nun ise, pandemi sürecinde esneme olması halinde, uygulamalı olup aynı zamanda uzaktan eğitime devam eden bölüm öğrencilerinin de, eğitim-öğretimin sonlanmasına son 4-6 hafta kala yüz yüze eğitime çağrılabileceği cevabını vermeyi kararlaştırdığı öğrenildi.

Bu haber toplam 340 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.