Üniversite’de devamsızlık krizi

Üniversite’de devamsızlık krizi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, sistemin kapanmasına günler kala devamsızlık durumlarının haber verilmesine tepki gösterdi. Öğrenciler, son dakika verilen haber sonrası  devamsızlıklarının ne kadar kaldığını...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, sistemin kapanmasına günler kala devamsızlık durumlarının haber verilmesine tepki gösterdi. Öğrenciler, son dakika verilen haber sonrası  devamsızlıklarının ne kadar kaldığını ve ne kadar saat derse girdiklerini öğrenmek isteyince uzaktan eğitim sistemi çöktü. Son dakika verilen habere tepki gösteren öğrenciler, “Devamsızlıkların kapanmasına 1 hafta kala açıklama yapan canım üniversitem sistemin çökeceğini bildiği halde güncelleme yapmadı ve sistem çöktü gün güncellemeye alındı yine vaktimizden çalındı. Kaos ortamını seviyorlar bence kafayı yedik kaç gündür ne olacak bu halimiz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Sinem Korkmaz

Coronavirüs salgını dolayısıyla okulların uzaktan eğitime geçmesi, sorunları da ardından getirdi. Uzaktan eğitim sistemi ile eğitimlerine devam etmeye ve yeni sisteme uyum sağlamaya çalışan öğrenciler,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yönetiminin son dakika devamsızlık durumlarının haber verilmesine tepki gösterdi. Dönem başı okul yönetiminin yapılan devamsızlıkların sıkıntı olmayacağını söylediğini dile getiren öğrenciler son dakika devamsızlıklarının konu edilmesine isyan ettiler. Öğrenciler, “Madem devamsızlık problemini ortaya çıkardınız ne kadar saat izleme yaptığımızı gösterin ona göre kalıp kalmadığımızı bilelim. Şans oyunu oynamıyoruz burada” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

Öğrencilerin sosyal medya üzerinden gösterdiği tepkilerin bazıları şu şekilde:

“ -Yine Bir Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi klasiği: öğrencileri mağdur etmek

Ne büyük ümitlerle geldim bu okula uzanktan eğitim olmasına rağmen okulumuza herhangi bir muhalefet olacak tag açmadık okulun ilk günü devamsızlık sorun olmayacak diyorlardı şimdi ne değişti.

-Devamsızlık konusunda bir genelde yayınladınız başta böyle bir şey söz konusu değilken? Yeni öğrenen arkadaşlarımız, imkanları olmadığı için izleyemeyen arkadaşlarımız var. Siz herkesin evini sıcak suyu,interneti,bilgisayarı olan evde yaşıyor sanıyorsunuz sanırım.Bazılarının imkanı olmayabiliyor köyde kasabada yaşayan arkadaşlarımız oluyor,çalışanlar oluyor.. Biz öğrencilerinize sahip çıkıp yardımcı olmanızı bekliyoruz. Kimse istediğinden bu durumda değil.

-Son dakika devam sorunu çıkarıyorsunuz. Zorla yetistirmeye çalışıyoruz sistem çöküyor. Zaten derslerden bi sey anlamadık. Olan yine öğrenciye oluyor.

-Üniversitenin ilk günü yapılan toplantıda devamsızlık sorun olmayacak dediler ve şimdi 1 hafta kala devam etme zorunluluğu ortaya çıktı onca dersi nasıl yetiştiricez sizden anlayış beklliyoruz

-Ne zaman bir mağduriyet olsa Mskü sıranın başında yer alıyor, lütfen artık düşmanınızmışız gibi değil de öğrencinizmişiz gibi davranır mısınız?

-Dönem başında 'sorun etmeyeceğiz' dediğiniz devamsızlıklar için yeni karar alıyorsunuz kayıt yetiştirmeye çalışamaktan ders çalışamıyoruz

-Devamsızlık var diyorsunuz ama devamsızlıklara bakamıyoruz hocalara soruyoruz onlar da bilmiyor bir iş yapıyorsunuz bari doğru düzgün yapmaya çalışsanız sürekli öğrenciyi mağdur ederek elinize ne geçecek uzaktan eğitimde kalan tek üniversite.”

Bu haber toplam 1109 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.